Resor till Lesa

Semester för en livsnjutare vid Maggioresjön

Lesa på Maggioresjöns västra bredd, ligger med vackra utsikter mot bergen på den motsatta sidan av Italiens näst största sjö, och är ett resmål för en riktig livsnjutare.

Hur namnet har fått sitt namn, är osäkert, men staden uppstod förmodligen för över tusen år sedan, liksom många av de övriga städerna runt sjön. Det ligger bland annat åtskilliga kyrkor i området, som vittnar om den rika historien. Idag kännetecknas staden dock också av flotta villor från slutet av 1800-talet, vilka byggdes av välmående som önskade sig en semesterbostad i vackra omgivningar. 

Även om staden inte längre är förknippad med de välmående, är Lesa fortfarande ett idealt resmål för dig, som önskar komma bort från vardagens stress. Redan genom att sitta på terrassen och betrakta den vackra naturen med sjön och bergen, är en sann lisa för själen. Därtill kommer, att du utöver de intressanta historiska sevärdheterna kan spendera semestern på aktiva upplevelser. Det ligger t.ex. flera erkända golfbanor inom kort räckvidd, liksom den närliggande Parco Nazionale Valgrande bjuder in till vackra vandringsturer. En aktiv dag kan avslutas på en av alla trevliga restauranger nära Lesa - däribland många Michelin-restauranger. 

Karta över Lesa

Klicka på kartan här nedan för att få en snabb överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Lesa