Hotell i Piemonte

Den nordvästra delen av Italien utgörs av den enastående regionen Piemonte. Här har du höga berg, fantastiska viner, skidåkning i världsklass - och en avkopplande semester. Boka ditt hotell i Piemonte med Escapeaway i dag!

Hos Escapeaway är samtliga hotell i Piemonte noga utvalda och lever upp till en rad krav som gör att de passar för svenska semestergäster. Vårt finmaskiga nät av hotell ger dig alltid en rad valmöjligheter i förhållande till geografi, kvalitet, service och pris - även under högsäsong.

Vi är riktiga specialister på resor till Italien och är ledande i Skandinavien när det gäller övernattningar. Många av oss har tillbringat flera år av våra liv i det stövelformade landet och vi står i direktkontakt med alla våra hotell i Piemonte. Sök priser med eller utan flygbiljett i sökmotorn - och boka online nu!

Langhe, Roero och Monferrato – tre vindistrikt

Under 2014 jublade jag och många med mig. Anledningen var att Piemonte och dess vindistrikt upptogs på den världsberömda listan för natur och kulturarv som utses av Unesco. Detta var den sista bekräftelsen för att Piemonte verkligen är värt att resa till. Egentligen spelar det ingen roll om du tycker mest om natur eller kultur, för Piemonte levererar alltid. Personligen älskar jag helheten att alltid äta (och dricka) bra i en underbart inspirerande miljö.

Låt oss en gång för alla reda upp begreppen: Piemonte är namnet på regionen medan vindistrikten heter Langhe, Roero och Monferrato. Langhe ligger i den södra delen av Piemonte och är mest känt, inte minst då det är här vi hittar de världsberömda vinstäderna Barolo, Barbaresco och sist men inte minst, ”gourmetstaden” Alba. Roero är det minsta vindistriktet och präglas av produktion av vita viner, medan Monferrato i norr stoltserar med kulturstaden Asti som annars mest blivit berömd för sina söta bubblor. Hela området med de tre vindistrikten erbjuder utöver sin gastronomiska prägel också ett landskapsmässigt paradis med hissnande vinmarker, sevärda medeltidsstäder och välbevarade slott. Som alltid med goda viner, bör de ledsagas av en vällagad måltid för ingen måltid är fulländad utan både mat och dryck. Piemonte är den region i Italien som har den största koncentrationen av välrenommerade Michelin-restauranger, så du har goda chanser att unna gommen något.

Dyk ner i vinproduktionen och hitta din egen favorit

Några av Italiens mest prestigefyllda röda viner produceras i Piemonte. Barolo som inte utan grund kallas för ”Rödvinens Konung”, produceras i 11 kommuner runt staden Alba och framställs på den lokala druvan Nebbiolo. Namnet kommer från det italienska ordet ”nebbia”, som betyder dimma – något som du med stor sannolikhet kommer att stifta bekantskap med, om du besöker Piemonte under hösten. Nebbiolo-druvan mognar sent på säsongen och trivs därför bäst på de allra soligaste platserna. Precis som Barolo, är Barbaresco också framställt på Nebbiolo-druvan och har en historia som leder ända tillbaka till romartiden. Skulle du föredra ett välsmakande vitt vin bör du ta chansen att smaka Roero-Arneis som framställs på Arneis-druvan.

Efter mina resor genom hela Italien, där jag haft nöjet att dricka viner med lokala vinbönder från norr till söder, kan jag inte annat än - tillsammans med vinkännare världen över - hylla såväl vinet Barolo som vinet Barbaresco. En som också hyllat Piemonte och dess viner är vin-gurun Robert Parker som bland annat prisat Barolo-årgångarna 2006 och 2007 som de bästa sen 1989 och 1990. Med andra ord, viner som är utmärkta att dricka idag. Helt klart en anledning till att boka din resa till Piemonte redan idag!

>> Läs även om semesterbostäder i Piemonte här

>> Läs mer om hotell

Karta över Piemonte

Populära hotell i Piemonte

Italien, Norra Italien, Piemonte, Stresa
8,4
Mycket bra
1709 omdömen
  • Närmaste flygplats: 50 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Norra Italien, Piemonte, Castelletto d'Orba
8,8
Mycket bra
165 omdömen
  • Närmaste flygplats: 107 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Piemonte, Verduno
9,1
Fantastiskt
159 omdömen
  • Närmaste flygplats: 99 km
  • Avstånd till centrum: ca. 130 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Utvalda hotell i Piemonte

Hos Escapeaway kombinerar vi billiga hotell i Piemonte med nätets bästa priser på flygbiljetter men du bestämmer alltid om du själv vill arrangera din transport till Piemonte och "bara" boka ditt hotell hos oss - eller om du vill ha en paketresa med allt inkluderat.

Skulle du mot förmodan tröttna på böljande vinmarker och vill njuta en dag med sjölandskap och nya upplevelser, rekommenderar jag en tur till Italiens näst största sjö, Maggioresjön. Här präglas omgivningarna av vacker natur med bergen som kuliss. Bland städerna utmärker sig Stresa som ligger på sjöns västra sida. Från Stresa seglade jag ut till de praktfulla öarna Isole Borromee som utgörs av öarna Isola dei Pescatori (fiskarnas ö), Isola Madre samt Isola Bella. En utflykt jag varmt kan rekommendera när vädret tillåter. Staden Verbania som ofta kallas ”en trädgård vid sjön” bjuder på flera fina trädgårdar och parker vilket gör staden till en huvudattraktion tillsammans med Stresa.

Strax väster om Maggioresjön ligger den lilla och ytterst okända Ortasjön som en fin kontrast. Här blev jag närmast förälskad i lugnet och den behagliga atmosfären där staden Orta San Giulio strålade ikapp med solen som tindrade i den kristallklara sjön. På stadens torg Piazza Motta slog jag mig ner tillsammans med lokalbefolkningen och intog en god cappuccino. Skulle du ankomma senare om dagen kan du få kvällsstämning till middagen eller bara njuta av en god aperitif. För mig är Orta San Giulio stil och autenticitet på samma gång, en stämning och atmosfär jag har svårt att beskriva, den ska du helt enkelt uppleva.

Glöm inte Turin – den sevärda regionshuvudstaden

Jag blev glatt överraskad då jag besökte regionhuvudstaden Turin (Torino på italienska) som dessutom är Italiens fjärde största stad efter Rom, Milano och Napoli. Staden har en lång och intressant historia som presenterar sig väl i stadens pampiga centrum. Staden är en mycket viktig industri och kulturstad och väl värd ett besök under en semester i Piemonte. En viktig kulturell sevärdhet är det nationella film-museét Museo Nazionale del Cinema som ligger i stadens landmärke Mole Antonelliana, och som med bild och ljud berättar om den italienska filmvärlden. Byggnaden syns från flera platser i centrum och utgör ofta symbolen för Turin på många vykort. Trots stadens imponerande byggnader och storstadskänsla finns det gröna inslag – ett av dessa är den vackra parken och tillika Turin-invånarnas oas, Parco del Valentino, som ligger längs Po-floden.

Mer information om reser till Piemonte

Jag hoppas du blivit inspirerad till att själv besöka och utforska Piemonte. Behöver du mer tips och råd för att hitta rätt resa och upplägg till Piemonte eller Italien i allmänhet finns jag endast ett telefonsamtal eller mejl bort. Tveka inte att höra av dig.

Ha en riktigt trevlig semester i Piemonte med Escapeaway, hälsningar Marcus

>> Läs även om sem,esterlägenheter i Piemonte här