Höstresa till Piemonte

Förläng sommaren i Piemonte

Piemonte och höst ger dig en unik möjlighet. Den vinproducerande regionen som även är ett gastronomiskt mekka med det vackra Langhe-vindistrikt bjuder på mycket mer än bara vinmarker, Alba och Barolo-viner: njut även av det behagliga höstklimatet som för oss svenskar mest påminner om sommar. Upplev Ortasjön och Maggioresjön och dess charmiga städer utmed sjöbredden där sjöpromenaderna och restaurangerna är stora dragplåster. Glöm heller inte det fina utbudet av shopping och kultur i Piemontes regionhuvudstad, Turin.

Vinskörd och tryffel

Men Piemonte är som sagt för de flesta lika med vindistriktet Langhe, där du finner vinet konungar så som Barolo och Barbaresco. Här är vinskörden på topp i september, men om höstlovet eller resan endast kan äga rum i oktober kommer du säkerligen inte missgynnas: vinskörden går då över till tryffel säsongen, som normalt löper från oktober till december. Höjdpunkten i oktober är tryffelfestivalen i den historiska kulturstaden Alba, och det finns också möjlighet att delta i tryffeljakt.

Hösten i Piemonte spenderas bäst på ett lantställe, en så kallad agriturismo med egen genuin restaurang på gården, eller ett B&B där värden tar emot med öppen famn. Har du frågor eller funderingar kring en höstresa till Piemonte står vi till förfogande, både på telefon och mejl.