Hideaways och boutique-hotell i Piemonte

Det finns en region i Italien som jag tycker smakar lite mer än alla andra, nämligen Piemonte. Regionen ligger i nordvästra Italien och erbjuder raffinerade viner, smakrik tryffel och är dessutom den region med flest Michelin-restauranger. Men Piemonte är bra mycket mer än bara mat och vin.

Från de hisnande Alperna i norr med sevärda sjöar som Maggioresjön och Ortasjön till regionhuvudstaden Turin, och sist men inte minst de enastående vindistrikten Langhe, Roero och Monferrato. Piemonte är verkligen regionen du vill smaka på!

Hideaways i Piemonte

 • Gästrecensioner 8,6
  Canelli
  2 hotell
  Res till Canelli för att uppleva den äkta vardagen i en lugn italiensk provins. Staden är omgiven av vackra vinmarker, UNESCO-världsarv samt stadens underjordiska skatter, enorma vinkatedraler där spumante mognar i mörkret.
 • Gästrecensioner 9,0
  La Morra
  2 hotell
  Med sitt läge bland böljande vinodlingar och precis vid vindistriktet Langhe, där några av Italiens mest kända och välrenommerade rödviner produceras, är La Morra det perfekta resmålet för vin och gourmet-älskare.
 • Gästrecensioner 9,1
  Monforte d'Alba
  2 hotell
  Trevliga Monforte d'Alba ligger mitt i det berömda vindistriktet Langhe, som förutom viner som Barolo och Barbaresco är känt för sitt kök, som räknas bland de bästa i Italien. Monforte d'Alba i Piemonte-regionen är med andra ord som gjort för ... en riktig livsnjutarsemester med kulinariska upplevelser som kryddas med spännande sightseeing. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,9
  Neive
  2 hotell
  Att gå runt i Neive är som att gå in i en historisk tidsficka. Denna lilla pärla till medeltidsstad ligger omgiven av vinodlingar och många reser också hit för att tillbringa semestern med vingårdsbesök. Du har dessutom nära till flera av regionens ... mest kända städer. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,6
  Acqui Terme
  1 hotell
  Acqui Terme är en gammal romersk badort i södra Piemonte. Det är fortfarande liv i de varma källorna, och staden är också känd som regionens Wellness-center. Utöver avslappning för kroppen, bjuder Acqui Terme också på utsökt gastronomi.
 • Agliano Terme
  1 hotell
  Reser du till Piemonte för att fördjupa dig i regionens kultur och gastronomi så är det idealiskt att bo i Agliano Terme. Denna lilla charmerande stad på toppen av en kulle ligger precis mitt mellan Asti och Alba och ger dig därför en bra utgångspunkt ... för spännande utflykter. Läs mer