Resor till Ghiffa

Semester vid sjöbredden

Ghiffa är en typisk liten semesterort, 6 kilometer norr om Verbania på Maggioresjöns västra bredd. Staden är känd för sina termala och naturliga behandlingar.

Det är dock i lika hög grad dess vackra läge hela vägen nere vid sjön, och med utsikt över bergen, som tillsammans med den avslappnande atmosfären lockar besökare till staden. Önskar du att kombinera avslappning med aktiva utflykter, är staden en bra destination.

Karta över Ghiffa

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden och området, samt för att se vilka semesterbostäder vi erbjuder i området.

Hamn och sjöpromenad

Här finns ett par matställen (t.ex. Trattoria La Canfora vid Hotel Ghiffa eller Ristorante O' sole mio), samt ett litet urval av de mest nödvändiga butikerna (posthus, apotek och bank). Ghiffa är en liten trevlig stad med ett färjeläge, en liten hamn och en sjöpromenad - dock förstörs den mysiga stämningen lite av den trafikerade kustvägen. I den närliggande större staden Verbania är inköpsmöjligheterna väsentligt större.

Stadens sevärdheter och utflykter

Den viktigaste sevärdheten i staden är Sacro Monte di Ghiffa, som är en helig plats belägen 360 meter över havet, som med sin dominerande placering har en fantastisk utsikt över sjön. Sacro Monte togs upp på UNESCOs lista över kulturarv. Ghiffa huserar också en annan liten ovanlig attraktion, Museo del Cappello (Hattmuseet), där det är gratis entré. Här berättas historien om filthatten, som engång var en fast del av varje mans kostym. Det fanns tidigare en hattproduktion i staden. 

Orten är en bra utgångspunkt för utfklykter i bergen, och området bjuder också på många goda cykelmöjligheter. I orten Premeno 13 km bort ligger 9-håls golfbanan Pian di Sole. Vill du se det hela lite från ovan, kan vi rekommendera en tur med kabinbanan från Carciano i utkanten av Stresa, upp till bergstoppen Mottarone, som enligt oss är en av de vackraste utkiksplatser i Piemonte.De bästa semesterbostäderna i Ghiffa

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter vid Maggioresjön i Piemonte.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Ghiffa? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmotorn för att hitta helt rätt.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Piemonte. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen och i trädgården utan att dela med andra gäster. Det är också en ypperlig chans att komma nära lokalbefolkningen - det är t.ex populärt att boka en lokal matmamma att komma också laga mat, eller ge en matlagningskurs i villan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Vill du köra till Piemonte från (mellersta Sverige) är det cirka 1700-1800 km, vilket är ett överkomligt avstånd, och många åker därför också på en bilsemester med Piemonte som mål. Det är en chans att få uppleva de skiftande landskapen genom Europa, och inte minst för att vara helt fri och mobil under vistelsen i Italien. 

Vill du hellre flyga till semestern, är det Milano Malpensa flygplats som ligger närmaste Ghiffa. Flygplatsen är en viktig knutpunkt för flygtrafiken i Italien, och det finns många förbindelser från Malpensa till Sverige och Danmark.

Du kan själv hitta en passande flygresa till din semestern genom att söka i sökmotorn här ovan. Beställer du din resa som ett samlat paket, med både flyg, semesterbostad och eventuell bilhya här hos oss på Escapeaway, täcks resan av Rejsegarantifonden och paketreselagen.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Sidan för Sacro Monte di Ghiffa finns här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Ghiffa