Resor till Gavi

Stämningsfull vinstad med rik historia

Området runt Gavi är rikt på små konststäder, medeltida borgar, oförstörda parker och natursköna omgivningar.

Gavi är en perfekt utgångspunkt för dig som älskar att utforska naturen och uppleva antika byggnader. En av de mest kända konstruktionerna i Gavi är "Forte di Gavi", som ligger på toppen av kulle och tronar ut över Lemme-dalen, "Valle del Lemme". Gavi har sedan länge besökts och koloniserats av folk från Ligurien vilket förklarar alla byggnader i Liguriska pastellfärger, med målade border och ornament.

Karta över Gavi

Använd kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.

Många aktivtets- och utflyksmöjligheter

Här finns många olika möjligheter för aktiviteter som exempelvis trekking, klättring, mountainbiking, hästridning och mycket annat. Gavi är även känt för sitt utmärkta vita vin som du kan provsmaka på de olika vingårdarna i området. De närmsta större städerna är Novi Ligure (ca. 10 km), Alessandria (ca. 35 km) och Acqui Terme (ca.35 km). Dessutom kan man besöka det närliggande Serravalle Designer Outlets (ca. 4 km) där du hittar alla de stora italienska designermärkena till bra priser.Hotell eller semesterlägenhet i Gavi?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonte.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Gavi? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmotorn för att hitta helt rätt.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Piemonte. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen och i trädgården utan att dela med andra gäster. Det är också en ypperlig chans att komma nära lokalbefolkningen - det är t.ex populärt att boka en lokal matmamma att komma också laga mat, eller ge en matlagningskurs i villan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Vill du köra till Piemonte från (mellersta Sverige) är det cirka 1700-1800 km, vilket är ett överkomligt avstånd, och många åker därför också på en bilsemester med Piemonte som mål. Det är en chans att få uppleva de skiftande landskapen genom Europa, och inte minst för att vara helt fri och mobil under vistelsen i Italien. 

Om du föredrar att flyga, ligger Genova flygplats närmast Gavi. Denna flygplats betjänas bland annat av lågprisbolagen Ryanair och Vueling, med många rutter till andra europeiska destinationer. Kan du inte hitta en passande flygförbindelse hit, är också flygplatserna i Milano en annan möjlighet. Dessa ligger något längre bort, men har i gengäld direkta förbindelser med Sverige och Danmark. 

Det går ett tåg från Milano och Genova till Arquata, som ligger cirka 10 km från Gavi. Den sista biten måste du ta med buss eller taxi. Som regel är det lättast att ha en hyrbil under semestern, så att du dels kommer snabbare fram till semesterbostaden, dels lättare kan åka iväg på utflykter under semesterns gång.

>>> Läs mer om biluthyrning Italien här

Restauranger och inköpsmöjligheter

I förhållande till Gavis storlek finns det ett förhållandevis bra urval av restauranger och barer i staden. Tycker du inte det räcker till, finns det större städer inom ett kort avstånd, där du hittar fler restauranger och inköpsmöjligheter.

Du befinner dig i en av de största vinproducerande regionerna i Italien, då det finns många möjligheter att spendera några av semesterdagarna med att besöka några av alla vingårdar i området. Gavi-vinerna, fck din DOC-certifikation år 1978 och tilldelades DOCG-status 1998.

De goda vinerna kompletteras av den goda maten du kan få på regionens restauranger. Piemonte är t.ex. känd för att ha en hög koncentration av erkända MIchelin-restauranger. Men även på de små, anspråkslösa trattoriorna kan de se fram emot spännande kulinariska upplevelser. Läget i den södra delen av regionen innebär, att det lokala köket på några platser påminner om det du hittar i grannregionen Ligurien.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Gavi

Vad tycker gästerna om i Gavi?

9,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner