Resor till Gabiano

Liten vinort vid den gröna Po-floddalen

Den lilla landsorten ligger i det attraktiva Monferrato-områdets backiga natur av vinfält och fruktträd, som med sin medeltida borgar och Po-floden skapar ett unikt landskap.

Berömt vin

Landsorten är framförallt känd för sina viner, bland annat det berömda Gabiano D.O.C. Stället spelar en viktig roll i vinproduktionen, som bland annat föregår i ortens medeltida borg som även har en rustkammare och en konstutställning.

Här finns goda möjligheter för utflykter i den vackra naturen kring Po-floden, till fots eller på cykel. I området och i de omkringliggande byarna hittar du vackra byggnader i barok-stil, en romersk katedral och stora medeltida borgar. Utöver detta hittar du typiska restauranger och fantastiska viner. Här produceras förutom vin även jordgubbar, sparris och andra grönsaker som säljs på de lokala marknaderna.

Karta över Gabiano

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. Hotell eller semesterlägenhet i Gabiano?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonte.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Gabiano? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmotorn för att hitta helt rätt.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Piemonte. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen och i trädgården utan att dela med andra gäster. Det är också en ypperlig chans att komma nära lokalbefolkningen - det är t.ex populärt att boka en lokal matmamma att komma också laga mat, eller ge en matlagningskurs i villan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Vill du köra till Piemonte från (mellersta Sverige) är det cirka 1700-1800 km, vilket är ett överkomligt avstånd, och många åker därför också på en bilsemester med Piemonte som mål. Det är en chans att få uppleva de skiftande landskapen genom Europa, och inte minst för att vara helt fri och mobil under vistelsen i Italien. 

Vill du däremot flyga till Gabiano, ligger Torino Caselle flygplats närmast, vilken bland annat betjänas av lågprisbolaget Ryanair. Däruvöer kan du också välja att flyga till Milano Malpensa flygplats, som också ligger inom rimligt köravstånd från Gabiano.

Det är bäst att ha en bil, om du ska spendera semestern i Gabiano, som ligger en bit från tågstationen och inte betjänas av många regelmässiga bussar. Ankommer du till Italien med flyg, är det därför mest praktiskt att fortsätta med en hyrbil. Du kan boka en hyrbil, med avhämtning på flygplatsen, redan hemifrån, så behöver du inte oroa dig över om det finns en passande bil eller inte när du anländer.

Restauranger och inköp

I själva orten finns endast ett par restauranger och ingen större supermarknad. Har du en bil, är det dock inte långt till närmaste inköpsmöjligheter och andra större städer med ett bättre urval av restauranger. Nyttja möjligheten att fördjupa dig i Piemontes berömda gastronomi på dina utflykter till områdets vackra medeltidsstäder och vingårdar.

Utflykter

Du kan med lätthet få tiden att gå genom att åka iväg på äventyr i de vackra landskapen med de pittoreska landsorterna och medeltida städerna.

Många av norra Italiens mer kända, lite störra kulturstäder ligger dock också inom räckvidd. Bland de närmaste är Asti ett intressant utflyktsmål. Många känner till namnet från det söta mousserande spumante-vinet, men staden är också rik på vackra medeltida byggnader, liskom att här ofta hålla historiska och gastronomiska festivaler som lockar besökare från när och fjärran. Är du på semester i Asi den tredje söndageni oktober, har du möjlighet att uppleva den årliga hästkapplöpningen Palio, med rötter från 1100-talet, som i efterhand utvecklats till en dedikerad medeltida festival.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Gabiano