Resor till Farigliano

Liten charmig landsort i berömt vindistrikt

Vill du bo omgiven av böljande vinmarker, nära spännande medeltida städer med rik kulturhistoria? Då är Farigliano ett bra val.

Farigliano tillhör provinsen Cuneo och ligger ca. 41 kilometer från Cuneo stad. Runt omkring i byn finns rester från medeltiden i form av ruiner av bland annat några privata hus och en medeltidsborg. Det finns ett par restauranger och en pizzeria i byn, så det är inte någon stor by.

Karta över Farigliano

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över byn, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.

Nära spännande städer

Men å andra sidan ligger byn i närheten av städerna Dogliani och Mondovì, där det finns flera spännande saker att upptäcka. Dogliani bjuder bland annat på flera intressanta kyrkor och från många platser i staden är det möjligt att njuta av den vackra utsikten utöver Langhe-området. När du är i staden bör du avlägga ett besök i La Bottega del Vino. Denna vinkällare öppnade 1984 och är en sammanslutning av vinodlare som gått samman för att öka kunskapen till det lokala vinet Dolcetto di Dogliani. Under besöket är det möjligt att deltaga i vinprovningar.

Lite utanför byn Mondovì kan du besöka Santuario di Vicoforte, som med sin elipsformade kupol – världens största – anses för ett av de viktigaste monument i Piemonte.Hotell eller semesterlägenhet i Farigliano?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonte.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Farigliano? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmotorn för att hitta helt rätt.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Piemonte. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen och i trädgården utan att dela med andra gäster. Det är också en ypperlig chans att komma nära lokalbefolkningen - det är t.ex populärt att boka en lokal matmamma att komma också laga mat, eller ge en matlagningskurs i villan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Vill du köra till Piemonte från (mellersta Sverige) är det cirka 1700-1800 km, vilket är ett överkomligt avstånd, och många åker därför också på en bilsemester med Piemonte som mål. Det är en chans att få uppleva de skiftande landskapen genom Europa, och inte minst för att vara helt fri och mobil under vistelsen i Italien.

Om du däremot vill flyga till Italien, ligger Torino Caselle flygplats närmasta Farigliano. Denna flygplats har många rutter till resten av Europa, däribland Sverige och Danmark - i skrivande stund betjänas den bland annat av Alitalia, Ryanair och British Airways. Ett annat alternativ är att flyga till genova flygplats, som endast ligger några få kilometer längre bort.

Kommer du med tåg från Turin, måste du byta buss i Bra för att komma fram den sista biten till Farigliano. Observera att det inte finns så många dagliga avgångar. För att du därför ska kunna komma lättare fram till ditt semesterboende, rekommenderar vi normalt att man hyr en bil. Det ger dessutom mer frihet att åka iväg på utflykter under semestern, utan att vara beroende av tidtabeller. Det är enklast att boka hyrbilen redan hemifrån, med avhämtning på Turin flygplats, så vet du att det står en bil och väntar på dig vid ankomst.

Restauranger och inköp

Vill du ha ett större utbud än stadens restauranger, kan du på under 10 minuter köra till grannstäder som Carrù eller Dogliani, som utöver intressanta sevärdheter också bjuder på flera restauranger, caféer och pizzerior, samt flera supermarknader.

Utflykter

Utöver de intressanta sevärdheterna i Dogliani och Mondovì, har du i Farigliano också en bra bas för att åka iväg på utflykter till andra små, trevliga städer i Langhe vindistrikt, som t.ex. Barolo och La Morra. Städer som varje vinkännare säkert känner till, men som också för alla andra är charmiga bekanskaper med deras små gator och torg.

Är du historiskt intresserad, bör du också åka på en utflykt till Castello di Roddi, som likaså ligger i det berömda vindistriktet. Slottet, som ligger med en imponerande panoramautsikt, är ett vackert exempel på medeltida arkitektur. Konst och kultur hittar du också massor av i städer som Bra och Alba, där det under året också arrangeras festivaler och andra händelser.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Farigliano

Vad tycker gästerna om i Farigliano?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 40 recensioner