Resor till Diano d'Alba

Langhe vindistrikts bästa utsikt

Diano d'Alba är en fin liten stad, som ligger mitt i Langhe-området i provinsen Cuano, cirka 60 km från Turin.

Landskapet är kaktäriserat av frodiga, gröna backar och vinmarker, där den härliga Dolcetto-druvan växer. Stället är därför välkänt för sitt goda vin Dolcetta di Diano d'Alba, som produceras på vingårdarna i området.

Staden är uppkallad efter Diana, den romerska jaktgudinnan, och har en historia som går långt tillbaka. Under medeltiden var Diano en viktig militärstad, och resterna av den gamla borgen kan fortfarande ses överst i den gamla stadsdelen, varifrån du har en av de bästa utsikterna i hela Langhe-området. 

Karta över Diano d'Alba

Klicka på kartan här nerdan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. Hotel eller semesterlägenhet i Diano d'Alba?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonte.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Diano d'Alba? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmotorn för att hitta helt rätt.

Piemonte är präglat av små landsorter, och är på många sätt det perfekta resmålet om du vill uppleva det älta Italien. Utöver hotell och semesterlägenheter, finns det därför också ofta möjlighet att spendera semester på en agriturismo i Piemonte. Det är en möjlighet att både njuta av en semester långt från storstadens stök och massturism, samtidigt som du har en bra bas för att åka iväg på utflykter till regionens kultur- och natursevärdheter.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Vill du köra till Piemonte från (mellersta Sverige) är det cirka 1700-1800 km, vilket är ett överkomligt avstånd, och många åker därför också på en bilsemester med Piemonte som mål. Det är en chans att få uppleva de skiftande landskapen genom Europa, och inte minst för att vara helt fri och mobil under vistelsen i Italien. 

Vill du hellre hoppa över körturen, finns det också goda möjligheter för att flyga till olika flygplatser i norra Italien från Skandinavien. Ska du på semester till Diano d'Albo, ligger Torino Caselle flygplats närmast, men inom räckvidd ligger dessutom flygplatserna vid Genova och Milano. Dessa flygplatser betjänas av många flygolag, som Alitalia, Ryanair, British Airways, Air France och SAS, med många rutter till övriga Europa, däribland Sverige och Danmark.

Du kan nyttja sökmotorn här på Escapeaway för att söka efter priser och flygrutter till samtliga flygplatser i Italien, och med alla erkända flygbolag.

Bussen som kör mellan Alba och Bossolasco passerar Diano d'Alba. I Alba finns en tåg- och bussförbindelse till Turin. Det är därför möjligt att nå fram och ta sig runt under semestern, med hjälp av offentlig transport. Många flygresenärer väljer dock att beställa en hyrbil på Torino Caselle flygplats, redan hemifrån. Då står en hyrbil och väntar på dig när du ankommer, och du kan lättare ta dig den sista vägen till din semesterbostad. 

Restauranger och inköp

I och omedelbart runt omkring Diano d'Alba ligger en liten handfull restauranger och några enklare matbutiker. Önskar du ett större urval av restauranger och butiker, tar det inte mer än 10 minuter att t.ex. köra till Alba, som i sig är värt ett besök för sin trevliga medeltida stämning.

Värderar du gastronomin högt på semestern, har du kommit till rätt område i Italien. Piemonte är känt både för sina goda viner och sitt spännande kök, med många läckra lokala rätter och delikatesser, som du kan se fram emot att stifta närmare bekanskap med på dina turer runt i regionen. Du kan t.ex. besöka Il Castello di Grinzane Cavour några få kilometer mot väst, där det finns möjighet för att smaka på lokala rätter och goda viner. 

Perfekt utgångspunkt för utflykter

Värd att besöka, är kyrkan Saint Giovanni Battista, som byggdes mellan år 1763 och år 1770, samt rådhuset från 1700-talet.

Stället är därutöver en perfekt utgångspunkt för ett besök på en vingård, t.ex. Barolo. Eller ett besök på några av alla de vackra slotten, t.ex. Castello di Roddi, som ligger utspridda i området. Utflykter till fots eller på cykel i det backiga och vackra landskapet är också att rekommendera. 

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Diano d'Alba