Resor till Cuneo

Den lilla provinsen Cuneo i södra Piemonte är en riktigt bra utgångspunkt för en semester. Härifrån kan du kombinera naturupplevelser i både alperna, vinområdet Langhe och vid den italienska Rivieran. Boka din resa till Cuneo med Escapeaway i dag!

Cuneo ligger i den södra delen av Piemonte, en region som är känd för sina viner, vita alper och vackra sjöar. Staden Cuneo ligger faktiskt precis vid de maritima Alperna, nära den franska gränsen, där floden Stura di Demonte löper ut från Valle Stura. Området kännetecknas av en stor landskapsmässig variation, med frodiga dalar och backar med vingårdar, som bjuder in till upplevelserika utflykter. Ta dig dock också tid att gå på upptäcksfärd i själva Cuneo.

Staden, som kilar sig in mellan Gesso och Stura di Demonte, grundades år 1198. Cuneos gamla stadsdel var ursprungligen befästad, vilket dock inte var tilltäckligt för att hålla alla fiender borta. Lokalt är Cuneo känd för att genom tiderna ha varit ockupert hela sju gånger, bland annat av Schweiz, Spanien, Frankrike och Österrike-Ungern. Idag är staden dock känd för dess eleganta huvudgata med arkader i renässans-stil, varunder många spännande butiker och caféer gömmer sig. Här är alltid fullt av liv. Missa inte heller den veckovis återkommande mrknaden på Piazza Galimberti (tisdag morgon).

Cuneo, som har cirka 55.000 invånare, är generellt en stads med ett levande kulturliv. I juni håller man t.ex. en musikfestival, medan stadens skyddshelgon firas i september och på hösten kan du delta i både en kastanj- och ostfestival. Det väntar, med andra ord, många intressanta uppleveler i Cuneo.

Det är dock framförallt som bas för en semester i södra Pimonte, som staden på allvar kommer till sin rätt. Det finns goda buss- och tågförbindelser till bland annat Turin, med vi rekommenderar att man hyr en bil. Så kan du i ditt eget tempo utforska områdets sevärdheter och grannstäder, du kan t.ex. besöka Grotta di Bossea, som är känd som en av Italiens vackraste grottor.

Boka en resa till Cuneo i dag

Med Escapeaway kan du lätt och problemfritt boka en säker resa till Cuneo med möjlighet för avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn till exempelvis Turin eller Nice flygplats. Den intelligenta sökmotorn dammsuger hela tiden nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och sätter dem samman med våra utvalda hotell i Cuneo. Vi sätter ihop det hela till en paketresa med Resegaranti så du får det bästa av två världar. Lägg till hyrbil i paketet och få den bästa upplevelsen när du kommer fram. Trevlig resa!

>> Läs även om lyxsemester i Piemonte här
>> Boka en paketresa till Italien

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cuneo