Resor till Corneliano d'Alba

Avslappnad landsort bland Piemontes böljande vinmarker

Corneliano d'Alba er en liten trevlig landsort belägen ca. 6 km från Alba. Orten är koncentrerad runt torget där huvudgatan går igenom.

Staden, vars namn härstammar från den romerska familj, "Cornelli", som ursprungligen ägde området, ligger vackert placerad på cirka 200 meters höjd, på sluttningarna över Riddone-floddalen. När du anländer till orten, är den första synen som möter dig, alla tornen samt den vackra kyrkan i centrum. Områden runt orten är, liksom på många andra platser i Piemonte, präglat av böljande vinmarker, men just här blandas persikoplantager med vinmarkerna.

En bra utgångspunkt

Området är därför idealt att besöka om våren, när persikoträden står i blom. Corneliano d'Alba är dessutom en bra utgångspunkt, om du önskar visas i lantliga omgivningar, men ändå ha bra möjligheter att uppleva alla de små städer som Piemonte har att erbjuda. 

Karta över Corneliano d'Alba

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden och dess geografi, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. Hotell eller semesterlägenhet i Corneliano d'Alba?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonte.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Miasino? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmotorn för att hitta helt rätt.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Piemonte. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen och i trädgården utan att dela med andra gäster. Det är också en ypperlig chans att komma nära lokalbefolkningen - det är t.ex populärt att boka en lokal matmamma att komma också laga mat, eller ge en matlagningskurs i villan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Vill du köra till Piemonte från (mellersta Sverige) är det cirka 1700-1800 km, vilket är ett överkomligt avstånd, och många åker därför också på en bilsemester med Piemonte som mål. Det är en chans att få uppleva de skiftande landskapen genom Europa, och inte minst för att vara helt fri och mobil under vistelsen i Italien. 

Om du däremot vill flyga, är det Torino Caselle flygplats som ligger närmast Corneliana d'Alba, men även flygplatserna i Genova och Milano ligger inom räckvidd, och har ännu fler flyförbindelser till Europa, däribland Sverige och Danmark.

Oavsett vilken flygplats du föredrar, kan du i sökmotorn här på Escapeaway enkelt söka efter de bästa priserna och mest passande flygförbindelserna från de olika flygbolagen. 

Det finns ingen tågstation i Corneliano d'Alba, men i gengäld finns en bussfrbindelse till bland annat Turin. Det är därför möjligt att komma till och från orten utan bil, men vi anser ändå att det är en fördel att hyra en bil på Torino Caselle flygplats. Har du en hyrbil under semester, kan du lättare - nästan obegränsat - utforska regionens sevärdheter i ditt eget tempo. 

Restauranger och inköp

Staden har det mesta du har behov av med flera bra restauranger och barer, samt de mest basala butikerna, som en post, bank etc. Det sker dessutom marknader varje vecka på Piazza Cottolengo, där du kan köpa produkter från lokala lantbrukare.

Utflykter

Du bor precis vid huvudvägen till Alba, så det är naturligtvis nästan ett måste att besöka denna charmiga medeltida staden. Här hittar du bland annat ett större urval av restauranger och butiker. 

När du är på semester i Langhe vindistrikt, är det nästan synd att inte lägga vägen förbi några av alla de vingårdar och berömda vinstäderna i området, t.ex. Barolo, La Morra, Neive och Monforte d'Alba. Du kommer, på dina turer runt i regionen, dessutom få rik möjlighet att skämma bort gommen med läckra lokala rätter på bra restauranger. Piemonte är känt för sin höga gastronomiska nivå, och det är ett av de områdena i Italien med störst koncentration av Michelin-restauranger.

Önskar du at utforska alla de historiska och kulturella sevärdheterna i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner många spännande utflykter i Piemonte, som med fördel kan bokas redan innan avresan.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Corneliano d'Alba

Vad tycker gästerna om i Corneliano d'Alba?

6,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 17 recensioner