Resor till Cherasco

Semester vid Italiens gastronomiska pärlor

Cherasco ligger strax söder om slow-food-staden Bra, omgiven av floder, gamla borgar och vinmarker. Ett stenkast från Cherasco hittar du kända vinstäder, som La Morra och Barolo.

Staden som Napoleon kallade för "den vackraste platsen i Italien", är ett förhållandevis okänt resmål, men med agriturismons stigande popularitet som semesterdestination, och önskan om att uppleva stämningen på den italienska landsbygden, hittar fler och fler turister hit för att njuta av den avslappnande miljön i denna trevliga medeltida stad.

Stadens ekonomi är fortfarande baserad på lantbruk och vinproduktion.

Karta över Cherasco

Klicka på kartan här nedan för att se en överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i området, samt för att se vilka flygplatser som ligger i närheten, och avstånd till städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonite.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Cherasco? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmaskinen för att hitta helt rätt.

Är det Italiens lantliga idyll, du drömmer om att få uppleva på semestern? Då bör du överväga att boka ett uppehåll på en agriturismo i Piemonte. En bondgårdssemester är en perfekt lösning till en annorlunda familjesemester där barnen får mycket plats att leka på - och inte minst får ni möjligheten att komma nära produktionen av de råvror och viner som regionen är så berömd för.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du flyga till Piemonte, finns det flera internationella flygplatser inom räckvidd. Ska du spendera semestern i Cherasco, är närmaste flygplats Turin flygplats, men även flygplatserna i Genova och Milano är en möjlighet. Du kan därför normalt välja från ett brett urval av flygbolag, såsom Ryanair, easyjet, SAS och Norwegian, när du ska hitta flygbiljetten till Italien.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Närmsta tågstation ligger i Bra, cirka 6 kilometer norrut, och har förbindelse med Turin. Till själva Cheraso finns endast bussförbindelse. Det är däremot lätt att ankomma med bil, då det endast är några få kilometer till närmsta motorväg.

Vinstäder och shopping

Cherasco har i många år varit känt som ett centrum för antikvitetshandel. Stadens antikmarknader, som samlar säljare från både Italien och Frankrike, är berömd.

Utöver de närliggande vinstäderna La Morra och Barolo, är avståndet till Alba, med sin karaktäristiska medeltida stadskärna och mysiga handelsgata, endast 20 kilometer. 

"Snigelns huvudstad"

Cherasco är en trevlig stad med många restauranger och marknader, och stadsbilden präglas av imponerande torn och stadsport. Staden kallas även för "sniglarnas huvudstad", då en av de lokala rätterna, som heter Lumache, är en speciell utgåva av fritterade sniglar. Tycker du bättre om sötsaker, bör du testa en annan av stadens specialiteter, Baci - en choklad med hasselnötter.

Utflykter

Spenderar du semestern i Cherasco, är det lätta att fylla dagarna med utflykter, där temat är gastronomiska upplevelser. Här i Langhe vindistrikt hittar du en värld av charmiga medeltida städer och självklart numerösa vingårdar. 

Bara några få kilometer från din semesterbostad, kan du besöka flera små, bildsköna städer, som slow-food-staden Bra, La Morra och Barolo. Här hittar du, utöver fantastiska viner och spännande gastronomi, många intressanta kulturhistoriska sevärdheter, trevliga gator och vackra torg.

Önskar du att utforska områdets städer och sevärdheter i sällskap av en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett urval avv välorganiserade utflykter i Piemonte

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cherasco

Vad tycker gästerna om i Cherasco?

8,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 7 recensioner