Resor till Cesana Torinese

Fri tillgång till skidåkning mot öst och väst i Cesana Torinese

Åk med Escapeaway till Cesana Torinese i gränslandet mellan Italien och Frankrike, där de bra pisterna dominerar, tillsammans med en avslappnande stämning.

Cesana Torinese är ett mellanstort skidområde i regionen Piemonte, med 25 liftar (8 stolliftar och 17 släpliftar), som ger skidåkaren en förhållandevis stort höjdskillnad på pisterna - hela 1473 meter. Alltså, längre turer med stort fall och möjligheter för höga hastigheter på de totalt 19 pisterna, som utgör området. Cesana Torinese passar skickliga skidåkare och snowboardåkare, men det finns naturligtvis också ett område för nybörjare. Därtill hittar man ca 10 km spår för längdskidåkning. En skidsemester i Cesana Torinese med liftkort till det överordnade skidområdet La Via Lattea ("Mjölkvägen") ger dessutom tillgång till det större och mer kända skidområdet Sestriere i den ena riktningen, medan det i den andra riktningen är möjligt att åka skidor in i Frankrike. Cesana Torineses läge är således unikt för att uppleva hela området, då man på morgonen kan bestämma - beroende på väder, sol och vind - åt vilken riktning man ska åka.

Karta över Cesana Torinese i Piemonte

Klicka på kartan härunder och se vad vi kan erbjuda i form av semesterbostäder i området runt Cesana Torinese. Du kan zooma in och ut på kartan och dessutom se olika attraktioner och sevärdheter i närheten.

Byn Cesana Torinese

Det är ingen storstad ni är på väg till, men så är det också en del av charmen. Här bor så gott som 1000 bofasta, men om vintern flerdubblas detta anta, och det råder en livlig atmosfär. Stämningen är annorlunda än i den mer österrikiska delen av Italien, bland annat med mer fokus på en matstil som lutar åt det franska köket. På grund av turistströmningen, och den centrala placeringen vid vägen mot Frankrike, har Cesana Torinese ett par bra restauranger och barer, men vill man har lite mer att välja emellan, får man nog ta turen till Sestriere, eller över passet och in i Frankrike till Montgenèvre - här hittar man också en italiensk restaurang. Montgenèvre är också med i Via Lattea-området, så du kan åka skidor hit. År 2006, då storstaden Turin var värd för de Olympiska Vinternspelen, hölls några av tävlingarna i Cesana Torinese, bl.a. kvinnornas alpina tävlingar. I samband med det byggdes området ut med nya liftar, vilket har tagit Cesana Torinese upp bland de bästa skidområdena i Alperna.

Transport

Cesana Torinese ligger cirka 100 km från Turins flygplats, som är den naturliga inkörsporten till denna del av Alperna. Turen tar endast cirka en timme från flygplatsen, då det är motorväg största delen av vägen. Det mest naturliga är att hyra en bil på flygplatsen och själv köra den sista biten av vägen. Vill du däremot köra hela vägen själv, är det cirka 1600 km från Sverige, där de flesta tar sig ner via Basel och Genevesjön, varefter man följer A41 och A43 i Frankrike fram till gränsen mot Italien.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cesana Torinese