Resor till Castellinaldo

Semester med medeltidscharm och utsökt gastronomi

Castellinaldo är en typisk lugn piemontesisk medeltida landsby, som har bevarat sin charm och sin genunitet. Byn ligger pittoresk i landskapet och kulminerar överst uppe med borgen som har gett namn åt byn.

På en höjd ligger Castellinaldo d'Alba pittoreskt och blickar ut över landskapet. På toppen ligger byns medeltida slott som är privatägt och som gett namn åt byn. Härifrån kan du njuta av utsikten över hela vindistriktet. Byn har endast ca. 800 invånare och bjuder på få enkla men goda matställen.

Det är endast 12 km till vackra Alba som är huvudstad i detta efterhand världsberömda vin och tryffelområde (speciellt den vita tryffeln).

Karta över Castellinaldo d'Alba

Klicka på kartan nedanför för överblick över semesterboende i området samt en översikt över de närmaste flygplatser och avstånd till städer i Nordeuropa.Hotell, bondgård eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig ett urval av mer än 1.500 hotell och semesterbostäder i hela talien, vilket inkluderar flera handplockade ställen i Piemonte. 

Det finns fina möjligheter att bo på landet på en agriturismo i Norditalien. Det kan t.ex. vara på en vingård som inrett några semesterlägenheter eller rum till gäster på gården. Typiskt är detta en semesterform där maten och egen producerade viner mm. står i centrum, och där du får en unik möjlighet att stifta bekantskp med det lokala, äkta Italien.

Du ska bara söka i sökmaskinen ovanför för att snabbt se en översikt över tillgängliga semesterboende i området kring byn Castellinaldo. 

Har du frågor till våra olika destinationer eller önskar rådgivning att välja rätt är du välkommen att kontakta oss. Våra erfarna resekonsulenter sitter redo att hjälpa dig med tips och råd - kom ihåg att vår rådgivning är gratis.

Transport

Vill du inte köra de drygt 1700 km från södra Sverige finns det fina möjligheter att flyga till norra Italien. Ska du på semester vid Castellinaldo är Torino Caselle flygplatsen (flygplatskod TRN) den närmaste. Men flygplatserna vid Genova och Milano ligger heller inte långt bort. På dessa flygplatser finner du ett brett urval av flygbolag som Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian med rutter till stora delar av övriga Europa - så även Sverige. 

I och med att flygbolagen ofta ändrar sina rutter och avgångstider rekommenderar vi att du alltid söker uppdaterad information om flygrutter och priser i sökmaskinen här på Escapeaway. Du kan här samlikna flygbolagen som flyger till Italien så du är säker på att hitta de flygavgångar som passar bäst till din semester.

Det tar ca. 1 timme och 20 minuter att köra till Castellinaldo från närmaste flygplats i bil. Det finns inte direktförbindelser med offentlig transport varför vi rekommenderar tillgång till bil för optimal vistelse. Flyger du till Italien kan det därför rekommenderas att boka en hyrbil på Turins flygplats, Caselle Airport. Med en hyrbil är det inte bara smidigt att komma till och från flygplatsen, du får också större frihet att utforska regionen i ditt eget tempo.

Restauranter och shopping

Det finns ett fåtal matställen runt Castellinaldo men en stor del af attraktionen vid att hålla semester i denna del av Italien är att besöka olika restauranger. Du ska heller aldrig köra långt i Piemonte för att finna flera trevliga restauranger och matställen i grannstäderna och närområdet.

Vill du handla mat och goda råvaror ska du köra en liten bit. Det finns likaså möjligheter i närområdet att besöka någon lokal marknad som allt som oftast är en trevlig upplevelse i Italien.

Utflykter

Ett av de mest upplagda utflyktsmålen är Alba som ligger få kilometer mot söder. Här väntar dig massor av medeltidsstämning och ett trevligt centrum med allt från torgplatser till gågata med butiker samt restauranger. Allt för att du ska få en kulinarisk upplevelse. 

Castellinaldo ligger mycket välplacerat för utflykter i hela Langhe vindistrikt med dess många vingårdar och charmerande landsbyar. Kör t.ex. en tur till vinstaden Barolo eller kulturella Asti som båda lagt namn åt spännande och högklassiga viner.

Önskar du utforska regionen på guidade turer erbjuder vår samarbetspartner ett hav av välorganiserade utflykter i Piemonte, som du med fördel kan boka online hemifrån.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castellinaldo

Vad tycker gästerna om i Castellinaldo?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 18 recensioner