Resor till Castelletto d'Orba

Liten slumrande by

Castelletto d'Orba är en liten slumrande by i Alessandria provinsen. Byn ligger ett par hundra meter över havet och bjuder på smala kullerstensgränder och traditionella, lite "ruffiga" hus.

Komunen tillhör Città del Vino (vinstäderna) vilket innebär att det är med på resvägen genom Italien av historiska byar och städer som har en oenologisk och gastronomisk historia att berätta.
 

En region med mat och vin i fokus

Piemonte är känd världen över för sina fina viner och sin underbara mat. I Castelletto d'Orba är utbudet begränsat och här finns en restaurang och en pizzeriar att välja mellan, samt en lite matbutik. Fler restauranger hittar du i de närliggande byarna och städerna, och för ett större utbud kan du bege dig till Alessandria.

Ett strategiskt läge

Castelletto d'Orba har ett bra läge eftersom det ligger norr om Genova och söder om Alessandria. Detta innebär att du kan uppleva det bästa av två världar, nämligen Liguriens vackra kustremsa och Piemontes underbara inland. Det tar dig alltså inte mer än ca 40 minuter att med bil nå det stora blå. Till charmiga Asti är det ca 63 km och till mysiga Alba och det fantastiska området runt Neive är det ca 92 km. Acqui Terme känt för sina termalbad ligger endast 26 km bort.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castelletto d'Orba