Resor till Castagnole Lanze

Semester i tryffel- och vinlandet

Castagnole delle Lanze ligger i provinsen Asti och har cirka 3500 invånare. Byns äldre del ligger högre upp än byns nyare del, där vinproduktionen är koncentrerad. Landsorten har en lång historia bakom sig, som faktiskt går hela vägen tillbaka till Romarna, men som i huvudsak är koncentrerad runt medelåldern och de olika tysk-romerska kejsarnas styre i området.

Karta över Castagnole Lanze

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi erbjuder i området samt för att se avstånd till närmsta flygpltaser och övriga städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonte. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Castagnole Lanze? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden. Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Italien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Det finns åtskilliga internationella flygplatser inom räckvidd i norra Italien. Ska du bo i Castagnole Lanze, är den närmsta av dessa, Torino flygplats. Denna betjänas av ett brett utbud flygbolag, så som regel är det relativt enkelt att hitta en förbindelse som passar. Utnyttjar du dessutom en hyrbil, är det inte så stor skillnad, restidsmässigt, om du istället väljer att exempelvis flyga till Geonva flygplats, som endast ligger 20 km längre bort. Flygförbindelser till Italien Det finns för närvarande ingen tågförbindelse direkt till Castagnole Lanze, så närmaste station hittar du i Asti, cirka 20 km norrut. Det finns bussförbindelser, och inte minst ett bra vägnät, som gör det lätt att komma till och från byn i egen bil. Därför väljer många av våra resenärer att hyra en bil på Turins flygplats, vilket inte bara gör det enklare att komma fram till semesterbostaden, men också underlättar under semestern då det är dags att planera dagsutflykterna.

Restauranger och shopping

Det finns en handfull restauranger i Castagnole Lanze. Därtill kommer naturligtvis att du inte behöver köra långt för att hitta ännu fler restauranger och caféer i grannstäderna. I byns supermarknad kan du hitta de mesta till det dagliga behovet. Vill du laga dina egna måltider under semestern, kan det dock rekommenderas att ta vägen förbi en lite större stad, eller eventuellt besöka en matmarknad i området, för att hitta alla ingredienser till din måltid. Att besöka en matmarknad är dessutom ett perfekt sätt att uppleva det autentiska vardagslivet i Italien.

Utflykter

Castagnole Lanze är en bra utgångspunkt för att åka iväg på utflykt i Piemontes skattkammare av medeltida städer, vingårdar och fina restauranger. Du bor inte långt från Langhe vindistrikt, och flera städer som varje vinkännare kommer nicka igenkännande till - som t.ex. Asti och Barolo. Vill du ha ett större urval restauranger och butiker, är det dessutom inte långt till städer som Alba - berömd för sina tryfflar - och Turin, som har både butiker och restauranger i överflöd. Reser du till Piemonte för de kulinariska upplevelserna? Då ska du läsa våra tips på "luoghi del gusto (delikatessbutiker) i regionen.

Lokala linkar

Du hittar stadens officiella hemsida här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castagnole Lanze