Resor till Carmagnola

Piemontes paprikahuvudstad

Vad associerar du med namnet Carmagnola? För det flesta är det nog bara ett svåruttalat italienskt namn, men några få gourmander kanske slickar sig runt munnen, för de vet att staden har rykte om sig att odla Italiens bästa paprikor.

Det finns ingen, som älskar denna grönsak mer än piemonteserna. De klimatiska förhållandena runt Carmagnola är ideala till odling av paprikor, och fram tills mitten av förra århundradet var detta också den huvudsakliga inkomsten för stadens invånare. Kännare av Den Franska Revolutionen kommer kanske att tänka på en av den tidens mest populära sånger, La Carmagnole, som också kom från denna lilla by.

Alla vi andra, får nöja oss med att denna vackra och trevliga provinsstad, med dess 15.000 invånare, fortfarande lever en tillbakalutad gång utan storstadens stress.

Carmagnola är en gammal stad som säkert har romerska rötter, och i källor från 1000-talet omtalas den redan - så stadens utseende idag skylls i hög grad på den stadsplan som resulterade i en genomgående organisering av staden år 1666. Här finns mycket att se, både kyrkor och palats, och antalet goda caféer och restauranger är högt.

Är du i Carmagnola en onsdag, bör du inte missa den fina lokala marknaden i det historiska centret, där man från över 200 stånd säljer allt mellan himmel och jord.

Varje år i slutet av augusti är paprikan stjärnan i en tio dagar lång festival, Peperò. Här kan du gå på jakt bland en massa italienska delikatesser, där paprikan naturligtvis ingår i en stor del.

Karta över Carmagnola

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området för tillfället.Hotell, semesterlägenheter och villor i Carmagnola

Sökmotorn här på Escapeaway innehåller flera hundra hotell, semesterlägenheter, vilor och andra typer av semesterbostäder i Italien. Vi du spendera semestern i Carmagnola, har vi redan gjort förarbetet med att hitta stadens bästa inkvarteringsalternativ. Du behöver endast hitta den av dessa som bäst passar dina behov. Du kan du göra med vetskapen om att vi endast valt de semesterbostäder som vi anser sätter ramarna runt en vällyckad semester i Piemonte.

Här du fårgor, eller bara vill ha hjälp med att hitta den rätta bostaden till dig och ditt resesällskap, är du välkommen att kontakta oss. Våra konsultener sitter redo med goda tips och råd.

>>> Sök priser på resor till regionen Piemonte

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Hemsidan för stadens paprikafestival finns här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Carmagnola