Resor till Cannobio

Cannobio är den första staden man kommer till från San Bernadino och San Gottardo. Cannobio är en gammal vacker landsort, där man bevarat de historiska byggnadernas skönhet tillsammans med sjön och bergen i bakgrunden. Här finner man restauranger, kaffèr och en inbjudande atmosfär.

Staden betraktas som en kulturell och geografisk gränsstad mellan Piemonte och Lombardiet och är en av de stämningsfulla städerna i den norra delen av Maggiore-sjön. Här uppe i norr ser de sig själva mer som oförstörda och lugnare i förhållande till det mer turistmässiga och livliga städerna söderut (t.ex. Stresa, Verbania och Baveno). Cannobio ligger ca. 6 km från den schweiziska gränsen och är en gammal landsort som har bevarat de historiskt byggda skönheter som går i harmoni med sjön och bergen runt omkring.

Man får snabbt smak på Cannobios charm genom att bara ta en promenad genom staden på dess smala gator, där man bland annat kan se "Palazzo della Regione" från 1600-talet, "La Torre del Comune" från 1500-talet och "Il Santuario" som ligger vid sjöns strandkand. Varje söndag är det marknad utmed promenaden i staden.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cannobio