Resor till Canelli

Huvudstad för den italienska Spumante

Besök den trevliga provinsstaden där den italienska spumante är född och ännu lever i bästa välbefinnande. Canellis vackra vinmarker hör under UNESCO världsarvslista.

Vi befinner oss söder om Asti och halvvägs mellan den världsberömda tryffel och vinstaden Alba samt Acqui Terme vars kurvatten är lika berömt som Albas viner.

Dolce Vita i provinsen

Canellis centrum har ett vardagsliv som präglar många provinsstäder. Om morgonen träffar du på stadens invånare på kafeet med en rykande varm kopp espresso eller en capuccino ledsagat av en croissant. Om helgen befolkar de istället bord och stolar på stadens torg där lokalbefolkningen gärna njuter i skuggan medan resenärer från norr om Alperna slappar i solen. När arbetsdagen är slut har folk både bråttom ut på markerna och i de lokala verkstäder - men även för att traska runt i stan för att samtala eller handla i någon av stadens affärer.

Restaurangerna bjuder på både stora gastronomiska upplevelser och på mer enkla måltider. Det fina med staden är just det att du kan få den mat du önskar dig och vill betala för, som ofta ledsagas av goda viner. Det produceras framför allt vita, mousserande viner men du finner även robusta rödviner.

Det speciella med Canelli är....

Finns det något i Canelli som du inte finner i Alba, Asti, Acqui Terme och andra städer? Ja, nämligen de underjordiska katedraler. Det låter mycket religiöst, och på många vis är det en upplyftande upplevelse att besöka stadens imponerande vinkällare, där spumante mognar i mörkret. Riktigt många vinhus har inrett sina vinkällare på så vis att du kan besöka dem och få insikt i dessa viners historia och en vinprovning inkluderat i priset för besöket. Varje vinhus har gjort besöket som en speciell upplevelse som kan präglas av film och multimediashow, som hos Bosca, eller mycket personlig och intim som hos familjen Coppo, vars vinkällare är utgrävd in under staden från sida till sida.

Kom därför till Canelli för att uppleva vardagen i den italienska provinsen, men också för stadens underjordiska skatter. Det är en upplevelse som vill vara värd att minnas för både dem som älskar och dricker goda viner, samt för dem som värdesätter arkitektoniska upplevelser.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Canelli

Vad tycker gästerna om i Canelli?

8,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 20 recensioner