Resor till Canale d'Alba

Ett drömresmål för gourmander

Canale ligger mitt i vindistriktet Roero och här är backtopparna lite högre än i grannområdet Langhe med sina lite mer mjuka kullar.

Canale d'Alba, som har cirka 5500 invånare, är en historisk pärla med många kyrkor, och juder också på en livlig och intressant marknad om söndagarna - som absolut är värd ett besök.

Det omgivande vindistriktet Roero är framförallt känt för drivan Arneis, som används för att framställa vitt vin. I området finns många bra restauranger, som kan tillfredsställa även den mest krävande finsmakaren. Staden är också en bra utgångspunkt för utflykter till Turin, Alba och alla borgar och slott som ligger i området.

Karta över Canale d'Alba

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

 

Persikoträdets egen festival

Roero-distriktet är, förutom vin och god mat, även känt för alla dess fruktplantager där speciellt persikaträdet är utbrett. I Canale hålls det varje år i juli/augusti en musikfestival med namnet La Fiera del Pesco (Persikaträdets Festival). Om du gärna vill ta dig ut och utforska landskapet, och kika på alla persikoträd, är det i Canale möjligt att hyra en klassisk italiensk scooter – Vespan. Byn är en bra utgångspunkt om du önskar kombinera Langhe-området med ett endagsbesök i Torino.Hotell eller semesterlägenhet i Canale d'Alba?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonte.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Canale d'Alba? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmotorn för att hitta helt rätt.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Piemonte. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen och i trädgården utan att dela med andra gäster. Det är också en ypperlig chans att komma nära lokalbefolkningen - det är t.ex populärt att boka en lokal matmamma att komma också laga mat, eller ge en matlagningskurs i villan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Vill du köra till Piemonte från (mellersta Sverige) är det cirka 1700-1800 km, vilket är ett överkomligt avstånd, och många åker därför också på en bilsemester med Piemonte som mål. Det är en chans att få uppleva de skiftande landskapen genom Europa, och inte minst för att vara helt fri och mobil under vistelsen i Italien. 

Vill du däremot flyga till Italien, ligger Turins flygplats närmast Canale d'Alba. Inom räckvidd ligger dock också Milano Malpensa flygplats, som är en av norra Italiens viktigaste knutpunkter för internationell flygtrafik. Du kan därför vanligen välja emellan ett brett urval av flygbolag, när du ska hitta resa till Italien.

Använd sökmotorn här på Escapeaway för att göra en snabb sökning på biljettpriser och förbindelser till Italien, med alla erkända flygbolag.

Canale har en bussförbindelse, bland annat från Turin, Asti och Alba, varifrån du kan ta dig vidare till Milano. Detta gör att det inte är strängt nödvändigt med en bil för att komma till och från staden, men vi rekommenderar ändå att ha en hyrbil under semestern. Det är t.ex. skönt att inte behöva släpa på matvaror, eller spendera tid på att vänta på att bussen ska komma. Med en hyrbil har du större frihet att utforska regionens alla hemligheter och sevärdheter.

Restauranger och shopping

Piemonte är världsberömt som ett sant gourmet-paradis. Även i en förhållandevis liten stad som Canale hittar du flera bra restauranger som t.ex. Michelin-restaurangen All'Enoteca. Men också på stadens enklare pizzerior kan du förvänta dig god mat.

Den berömda tryffelfestivalen i Alba lockar varje år världens bästa kockar och matentusiaster. Därtill kommer naturligtvis regionens erkända vindistrikt, som du kan spendera många semestrar på att utforska. Värdesätter du en semester med välsmakande måltider och annat gott till gommen, är Canale med andra ord ett passande resmål.

Det finns ett litet urval butiker, banker, apotek och ett par mindre matvarubutiker i staden, där du kan hitta de mesta du söker.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Canale d'Alba

Vad tycker gästerna om i Canale d'Alba?

7,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 20 recensioner