Resor till Camino

Sista staden innan Po-floden

Camino ligger i den norra delen av Piemontes vindistrikt i det kuperade landskapet nära Po-floden, Italiens längsta flod.

Den delade staden, vid floden Po

Historiska Camino ligger omgiven av vackra, kuperade marker. Landsorten är uppdelad i två delar: den övre och den nedre delen - med lite avstånd mellan sig. Staden ligger på vinrutten som heter Strada del vino del basso Monferrato. Uppe från den övre delen, där slottet Castello di Camino ligger, har du en vacker utsikt ut över landskapet. 

Slottet är en del av associationen "Öppna Slott" (Castelli Aperti), där offentligheten från maj till oktober får möjlighet att besöka en rad av regionens privatägda slott, borgar och villor - alla rika på kultur och historia.

Om du gärna vill utforska Piemontes alla kulturella och historiska sevärdheter, är Camino en bra utgångspunkt. Inte minst för dig som önskar spendera semestern på att utforska regionens alla vingårdar och gå på upptäcktsfärd i den världsberömda gastronomins värld. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonte. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Camino? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterstaden. Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Piemonte. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du flyga till norra Italien, finns det många möjligheter och ska du spendera semestern i Camino, är Torino Caselle flygplats (kod: TRN) den som ligger närmast. Inom räckvidd ligger dock också flygplatserna i Genova och Milano. Du har därför många möjligheter, och kan välja att flyga med en rad bolag, såsom Ryanair, easyJet, SAS och Vueling - några med direkt rutter till Skandinavien. Mer information om direkta flygförbindelser till Italien här. Du kan ta tåget från Turin till staden Trino, som ligger norr om Camino på motsatt sida av Po-floden. Härifrån får du ta bussen den sista biten. Om du vill undvika att ta offentlig transport, är det naturligtvis möjligt att hyra en bil på flygplatsen, för att sedan lättare kunna köra hela vägen fram till din semesterbostad. Med en hyrbil under semestern är det dessutom lättare att ta dig runt till olika sevärdheter och planera roliga utflykter.

Restauranger och shopping

Landsorten kanske inte är så stor, men den har dock både kiosk, köpman, lunchrestaurang, apotek, postkontor och ett litet turistkontor. Du behöver dessutom inte åka långt för att hitta ännu fler bra restauranger och butiker i grannstäderna. På lite längre utflykter, till exempel till Turin, finns det dessutom talrika möjligheter att slå sig ner på ett klassiskt café eller en gourmet-restaurang.

Utflykter

Det är svårt att inte påverkas av stämningen i Camoni, och i områdets många andra charmiga städer. Kör till exempel en tur till Asti, som utöver vin är känd för sina gastronomiska festivaler. Regionens huvudstad, Turin, är i modern tid nog mest känd som Fiats hemstad, men staden var också Italiens första huvudstad år 1861. Därför kan du här få uppleva vackra palats, som Palazzo Reale och Palazzo Madama, liksom det i staden finns flera kungliga jaktvillor och barockslott - många av vilka finns upptagna på UNESCOs världsarvslista.

Lokala länkar

Kommunens egen hemsida: www.comune.camino.al.it Hemsida för de "öppna slotten" i Piemonte: castelliaperti.it

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Camino

Vad tycker gästerna om i Camino?

7,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 9 recensioner