Bilsemester i Piemonte

Kör på en äventyrlig och gastronomisk bilsemester till Piemonte med Escapeaway

Här i det nordvästra Italien kan du hålla en bilsemester av sällan skådat slag, där du genom bilturen kan njuta av det dramatiska landskapet med magnifika panoramavyer över Alperna och böljande vinmarker.

Ett så storslaget bergslandskap som du finner i Piemonte – vars namn betyder “Bergets fot” – ska du leta länge efter. Här i det nordligaste Nordvästra Italien, på gränsen till Frankrike och Schweiz kan du hålla en bilsemester av rang, där du genom bilrutan kan njuta av dramatiska panoramautsikter över Alperna.

Piemonte bjuder både på enastående natur som storstadsliv

Den fantastiskt vackra alpregionen Piemonte inbjuder till en upplevelserik bilsemester som hela familjen kan ha glädje av. De i bakgrunden så närvarande, snöklädda alptopparna och de frodigt gröna kullarna med djupa dalar gör hela området till en fröjd för ögat och inspirationen för själen hos oss svenskar. De alpina omgivningar lägger självklart också upp till flera olika former för aktiv semester, där du och familjen till exempel kan vandra eller åka skidor.

Bergsjöarna Maggioresjön och Ortasjön i norra Piemonte nära den schweiziska gränsen har fascinerat resenärer sedan 1800-talet med deras skönhet. Framför allt vid Maggioresjön är det beroende på årstiden goda möjligheter för aktiv semester med allt från skidåkning till cykling och vandring.

Stadsliv fattas du heller inte i Piemonte:  Turin är en hektisk storstad, och här kan du uppleva både museum i världsklass och spännande arkitektur från barocken. Besök t.ex. de fina monumentala arkader mitt i stadens centrum som byggdes under 1800-talet så att den dåvarande kungen kunde gå från sitt palats till floden Po utan att bli blöt på regniga dagar. I dag finns det totalt svindlande 18 kilometer arkader i Turin, som blir använt till bland annat butiker.

Ät och drick gott i Piemonte

Den särskilt läckra gastronomi och välsmakande viner är också i sig själv grund nog att resa till Piemonte, som är en av Italiens stora gourmet-destinationer.

Här är ännu en fördel vid att bila till Piemonte: Du kan fritt och problemfritt köra runt mellan regionens många goda matställen. Choklad, ost och tryffel är bland Piemontes kulinariska specialiteter och de gastronomiska center utgörs av de böljande område Langhe, med de goda vinerna, och Roero, varifrån Food-rörelsen härstammar.

Mytomspunnen stad

En sak åtskiljer dock mer än något annat Piemonte från resten av Italien: Regionens rykte för magi. Ja, få ställe i världen är så mytomspunna som Piemontes huvudstad Turin, och om du tror på den slags eller ej, är det i varje fall skoj att vara mitt i det. Om inte annat får du öga för hur levande den mänskliga fantasin är. Turin rymmer så mycket mystik och du upplever det hela på din bilsemester med Escapeaway.

Enligt en lokal berättelse är Turin delat i två halvor: En vit halva som är förbundet med Lyon och Prag i en vit magisk triangel, och en svart halva som är förbundet med London och San Francisco i en svart magisk triangel.
Den vita halvan av Turin sägs glädjas av den positiva energi som strålar ut från det verk som återfinns i domkyrkan Duomo di San Giovanni Battista (Johannes Döpares domkyrka). Verket anses av några troende kristna föreställa det skynke som Jesus blev insvept i vid födseln. Det finns kontroverser om äktheten, med argument både för och emot.

Den mörka halva av Turin säga istället vara plågad av mörka krafter som samlas runt om torget Piazza Statuto, som enligt berättelser befinner sig rakt ovanför helvetets portar. Piazza Statuto är annars en ganska vacker plats – om du vågar dig dit!
Det finns möjlighet för guidade turer i Turin med fokus på mystik och magi, och ifall du vill dyka ner i den fascinerande historian om Jesus skynke kan du göra det på Museo della Sindone.

Med Escapeaway kan du skräddarsy din bilsemester i Piemonte enligt fina önskemål, så det blir precis den bilresa du och din familj önskar.

>>> Läs mer om resor till Turin här
>>> Läs mer om resor till Piemonte här
>>> Läs mer om bilsemester i Italien här

>> Läs mer om bilsemester

Karta över Piemonte

Populära hotell i Piemonte

Italien, Norra Italien, Piemonte, Stresa
9,0
Fantastiskt
2961 omdömen
  • Närmaste flygplats: 50 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Piemonte, Stresa
9,1
Fantastiskt
2104 omdömen
  • Närmaste flygplats: 50 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Piemonte, Turin
8,4
Mycket bra
2095 omdömen
  • Närmaste flygplats: 21 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage