Resor till Benevello

Benevello ligger i ett av Piemontes vackraste och mest erkända vinområden. Den lilla medeltidsstaden ligger på toppen av en kulle och från den gamla kyrkan och borgen som ligger högst placerade i staden har man en härlig panoramautsikt över det böljande landskapet med sina vin- och fruktodlingar. med städer som Alba, Barbaresco och Barolo inom kort köravstånd så säger det sig nästan själv att en resa till Benevello ger dig alla förutsättningar för att kunna tillbringa en äkta livsnjutarsemester fylld av enastående gastronomiska upplevelser.

Gourmetupplevelser och trevliga marknader

Det fins bara några få hundra invånare i Benevello och här finns bara en enstaka trattoria som serverar enkel men välsmakande mat. Du kommer snabbt upptäcka varför vin- och matälskare från hela världen reser till Piemonte. Det är aldrig långt till gourmetrestauranger och trevliga uteserveringar i de andra små städerna och byarna i området samt i lite större städer som till exempel Alba som bara ligger 20 minuters körning norr ut.

Det är nästan ett måste att ha tillgång till bil när man tillbringar semestern i en liten, avsides belägen stad som Benevello dit allmänna transporter nästan inte hittar. En bil är en stor, praktisk fördel om du har behov av att göra inköp under din semester och inte minst till sightseeing. Du behöver dock inte starta bilen varje dag för att få ut något av semestern här. Regionen är även populär bland motionscyklister liksom det även kan rekommenderas att packa ner ett par vandringskängor i resväskan. Landskapet är backigt nog för att du ska få lite svett i pannan men det finns många små idylliska, medeltida städer och byar där du kan ta en paus med någon förfriskning under dina turer.

I bil eller på cykel bör du även besöka någon av områdets många små lokala marknader som sjuder av liv lär både lokalbefolkningen och besökare kommer till stan för att köpa lokala delikatesser och andra produkter. Reser du till Benevello på hösten så är även Albas berömda tryffelmässa Fiera del Tartufo också en händelse du inte får gå miste om. Kilopriset på de eftertraktade och smakfulla tryfflarna är högt men såväl här och i regionens övriga städer finns det även rikliga möjligheter att hitta mer prisvänliga, lokala delikatesser så som vin, ost pasta och bröd.

Slott och kapplöpningar

Piemonte är i och för sig världsberömt för sin gastronomi men kulturellt har regionen även mycket annat att bjuda på. Ett bra exempel på detta är de årliga hästkapplöpningarna som man här går upp i med liv och lust. En sådan kapplöpning kan du till exempel uppleva på hösten i staden Asti som är ännu en vinort som ligger cirka 40 kilometer norr om Benevello.

På dina utflykter bör du även ta dig tid till små omvägar och inte bara köra raka vägen till de kända sevärdheterna. Det är ofta det storslagna slottet eller den stämningsfulla vingården som du av en händelse snubblar över som kommer leva kvar starkast i ditt minne.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Benevello