Boka ett Bed & Breakfast i Piemonte

Autentiska och mysiga Bed & Breakfast i härliga Piemonte

Beställ ett Bed & Breakfast i Piemonte och njut av en semester bland vingårdar, medeltidsborgar, floder och kulturella världsarv vid foten av berget.

En aktiv semester i vacker natur

Runt om i världen är Piemonte framförallt berömt för sina viner vilka hör till de bästa. Vinkännarna vet att det bland annat är i den här regionen som Barbaresco- och Barolo-vinerna produceras. Varje dag kan du åka på besök till nya vingårdar där du kan delta i vinprovningar och åka med på spännande rundvisningar.

>>> Läs mer om vingårdssemestrar i Piemonte.

Det är dock inte endast vinentusiaster som åker på semester i denna nordvästliga italienska region. Bergen, sjöarna, Po-floden och stora skogsområden gör också regionen, som är Italiens näst största, till ett ideelt resmål för dig som vill ha en aktiv semester i vackra omgivningar.

Från din bas på ett mysigt Bed & Breakfast i Piemonte kan du utforska massor av spännande naturområde på bland annat cykel- eller vandringsturer. Det finns många naturparker, och i kombination med de kulturella upplevelserna, saknar du inte något för en skön, aktiv och minnesrik semester.

På dina turer runt om i regionen kommer du inte kunna undgå alla vinodlingar, och även om du inte kommer att ta del i en vinprovning, kommer det fortfarande finnas många möjligheter till att fördjupa dagens intryck med ett glas eller två av det lokala vinet. Är det unika smakupplevelser du är ute efter bör du pckså prova en av Piemontes andra specialiteter, den vita tryffeln.

Piemonte för livsnjutare

Gastronomin, tillsammans med den vackra naturen, är något du bör ge dig själv tid till att utforska i Piemonte. Värdarna på ditt Bed & Breakfast vill mer än gärna ge dig goda tips och råd till de bästa kulinariska upplevelserna i närområdet. Men föredrar du att åka iväg på egna, spontana gastronomi-äventyr, finns det också massor av möjligheter till det.

Regionen har många Michelin-restauranger, men också matmarknader och enklare matställen som garanterat kommer ge dig stora smakupplevelser. Besöker du Torino, Italiens första huvudstad, kan ett besök på matmarknaden Eataly rekommenderas. Kommer du med god aptit kan du ta lång tid på dig att utforska alla delikatesserna på den tema-uppdelade matmarknaden med massa restauranger, caféer och barer.

Sist men inte minst är en semester på ett Bed & Breakfast i Piemonte den perfekta ursäkten till att äta Nutella till frukost varje dag. Detta smarriga chokladpålägg är, tillsammans med vinen, ett av regionen mest berömda produkter.

>>> Här hittar du alla semesterboende i Piemonte.

Mysig och hemtrevlig atmosfär

Använd sökfältet överst på sidan för att hitta ditt Bed & Breakfast och njut av en semester i en mysig och hemtrevlig atmosfär. Alla våra semesterbostäder är noga utvalda, så att du kan uppleva det autentiska Italien.

Behöver du hjälp med att hitta den bästa semesterbostaden för dig, är du naturligtvis välkommen att kontakta oss via telefon eller mail. Våra resekonsulter har stor kunskap om Italiens många sevärdheter och ger dig gärna tips till de bästa upplevelserna.

>>> Läs våra tips om kör-själv-semester i Piemonte här.