Resor till Baveno

Idylliskt läge vid Maggioresjön

Om du vill åka på semester till regionen Piemonte, bjuder denna lilla, charmiga staden vid Maggioresjön på både spännande kultur och vacker natur.

Baveno grundades runt år 1000 och är idag av de största attraktionerna vid Maggioresjön. Byn har varit omtyckt ända sedan 1800-talet då borgarskapet valde området till deras semesterställe och byggde upp imponerande villor.

Karta över Baveno 

Klicka på kartan för att få ett en överblick över staden och för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Utflykter med båt

Det finns en tågstation i byn och med direkta förbindelser med Milano, är det möjligt att besöka Baven utan bil. Det finns dessutom båtturer till Stresa och till öarna Isola Madre, Superiore och Bella, samt till de mycket vackra trädgårdarna vid Villa Tranto. Behöver du mer inspiriation för ytterligare utflyckter så ligger turistkontoret mitt i byn på Piazza Dante Aleghieri 14 (från oktober till mrs är här endast öppet på förmiddagen, och resten av året har de siesta mitt på dagen). 

Aktiviteter och sevärdheter

Byn är dessutom berömt för sina gruvor med rosa granit som ligger mellan byn och Camoscio berget. I byn ligger dessutom en vacker liten kyrka vid ett torg, som ofta används till konserter och andra kulturella händelser. Besökare i byn kan också utöva flera olika aktiviteter, bl.a. vindsurfing, tennis, squash och inte minst trekking i områdets vackra natur, som bjuder på sjöar, floder och berg.Hotell, semesterlägenheter och villor Baveno

Bland våra nästan 2000 semesterbostäder i Italien, hittar du ett stort urval hotell, semesterlägenheter och andra bostadsformer i Piemonte. Alla semeterbostäder vi erbjuder i Baveno och i resten av regionen, besöks löpande av våra resekonsulenter, och därför kan vi också ge dig tips och råd, om du önskar inspiration till upplevelser i området.

Använd sökmotorn här ovan och få en komplett överblick över tillgängliga semesterbostäder i och omkring Bavena under din valda semesterperiod. Du kan ocksp klicka på de olika bostäderna i översikten för att få en fördjupande beskrivning av faciliteter, läge osv...

Flygplatser och lokal transport

Milanos största flygplats, Milano Malpensa (kod MXP), ligger närmast Baveno. FLygplatsen har förbindelser till större delen av världen, men naturligtvis flet rutter till europeiska destinationer - däribland Sverige och Danmark. För svenska resenärer finns det direkta rutter hit med bl.a. SAS, Norwegian och easyJet, men flygplatsen betjänast också av flygbolag som Ryanair, Vueling och British Airways. 

Trots den direkta tågförbindelsen till Milano, kan det vara en fördel avv hyra en bil till semestern. Det ger dig större möjlighet att ta dig runt till områdets sevärdheter i ditt eget tempo. I de flesta fall är det mest praktiskt att boka en hyrbil på Milano Malpensa flygplats redan hemifrån, så står den redo och väntar på dig när du anländer.

Paketresor till Baveno vid Maggioresjön

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

Läs mer om våra paketresor till Maggioresjön

Restauranger och inköp

Trots sin lilla storlek har Baveno, tack vare sin popularitet som semesterort, många restauranger och butiker. Därutöver behöver du inte köra långt för att komma till grannstäder som t.ex. Stresa som också har ett stort urval av restauranger. Spenderar du semestern i en lägenhet med eget kök, har du många möjligheter att handla in mat på alla de små marknaderna som hålls varje vecka i områdets städer. Här finns många chanser att hitta goda, lokala råvaror och delikatesser.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Baveno