Resor till Bastia Mondovi

Bastia Mondovi ligger i den södra delen av Piemonte där floden Tanaro gör en sväng. Det är en ganska liten landsortsstad som inte gör särskilt mycket väsen av sig utan där livet mest går sin stilla gång. Men även om denna fridfulla lilla stad inte översvämmas av turister så ligger den mitt i ett av Piemontes mest intressanta områden. Här har du därför en perfekt utgångspunkt varifrån du kan utforska vinregionen Langhe som är känd över hela världen för sina rödviner.

På äventyr i vinlandet

Mindre än en halvtimmes körning norrut hittar du de små men berömda vinstäderna La Morra och Barolo. Dessa städer är dock enbart två av många intressanta utflyktsmål inom din räckvidd när du reser till Bastia Mondovi. I denna del av Piemonte ligger dessutom otaliga liknande idylliska medeltidsstäder utspridda bland kullarna i det böljande landskapet. Lägg därtill en rad lite större städer som Bra, Alba, Asti och Cuneo vilka utöver fantastiska viner och gastronomi erbjuder många andra attraktioner.

Med en bil finns det med andra ord många intressanta ställen att besöka inom kort köravstånd. Du kommer även märka att det har blivit populärt att åka till detta område på cykelsemester. Piemonte är omgivet av Alperna men här i hjärtat av regionen är backarna inte brantare än att de flesta orkar med. Det finns dessutom alltid en ursäkt till att pausa när man cyklar igenom någon av de många mysiga småstäderna.

Storstad eller strand?

Oavsett om du åker bil eller cyklar kan du få hela semestern att gå åt med äventyr i närområdet. Med bil tar det dessutom mindre än 10 minuter från Bastia Mondovi att ta sig till motorvägen som går norrut mot Turin. På under en timme kan du därför befinna dig i den eleganta storstaden med tillräckligt med sevärdheter, kulturliv och shoppingmöjligheter för minst ett par dagars sightseeing. Reser du till Bastia Mondovi på sommaren kan det naturligtvis vara frestande att följa motorvägen i motsatt riktning till kuststaden Savona där du kan tillbringa dagen på långa sandstränder.

Välkommen till Bastia Mondovi med Escapeaway, vi är specialister på resor till Bastia Mondovi där du under din resa bor på de hotell som fått tidigare gästers bästa omdömen. Hos oss kan du resa precis i det antal dagar som passar dig, du kan även kombinera flera olika hotell på en rundresa.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Bastia Mondovi