Resor till Barolo

Besök Barolo i Piemonte på din nästa gastronomiska resa till Italien. Här kommer dina smaklökar att jubla över raffinerade viner, tryffel och andra delikatesser samtidigt som ögonen njuter av den vackra utsikten. Boka din resa till Barolo med Escapeaway i dag!

Vinstaden Barolo som gett sitt namn åt ett av Italiens och kanske Europas mest högklassiga viner ligger inbäddat bland vinmarker i vindistriktet Langhe i Piemonte. Det råder ingen tvekan om att detta är destinationen för dig som sätter pris på utsökt mat och vin på din semester, gärna i kombination med naturupplevelser och charmiga medeltidsstäder med äkta italiensk stämning.

En liten stad med stort vin

Ja, Barolo som stad eller by är inte stor, men bjuder på ett mysigt litet centrum där det mesta kretsar kring det centralt placerade slottet som majestätiskt tornar mot skyn. Små gator och gränder med vinbarer, caféer, restauranger och några butiker gör den till ett utmärkt utflyktsmål för lunch eller middag. Den huvudsakliga orsaken till att vi vallfärdar från när och fjärran är dock vinet med samma namn. Vinproducenterna runt staden duggar tätt och det är lätt att gå vilse i jakten på sin egen favorit. Läs därför på innan avresan och det är enkelt att få provsmaka viner hos de flesta producenter som ofta skyltar från vägen.

Var ska jag bo?

Det finns inte mycket av hotell i den lilla staden, och min rekommendation är att du bor på ett trevligt lantställe eller vingård på landet någonstans i vindistriktet. Väljer du att bo på en vingård i Piemonte är det ofta möjligt att få en rundvisning med vinprovning av gårdens viner. En fördel med Piemonte och dess vindistrikt är att du har nära till allt. Det är få kilometer till andra spännande städer som Alba, La Morra och Canelli. Den största upplevelsen är därför att köra från by till by och njuta av det enastående landskapet.

Vi på Escapeaway har själva besökt flera av våra hotell och andra boende runt Barolo och är experter på vinresor till Italien. Rådfråga oss gärna innan du bokar, så du får en resa precis som du önskar. Med Escapeaway kan du naturligtvis även själv använda den intelligenta sökmotorn för att lätt boka en säker resa till Barolo.

Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen med direktflyg eller med mellanlandning  på vägen till exempelvis Turin eller Genua så hittar vi billiga flygbiljetter med reguljärflyg åt dig och kombinerar dem med utvalda hotell i Piemonte samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt satt samman i en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs även om resor till Chianti vindistrikt
>> Läs om vistelse på Agriturismo i Piemonte

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Barolo