Resor till Asti

Det finns få städer som förknippas så mycket med vin som Asti. De söta bubblorna är dock bara en av anledningarna till att besöka denna sagolika stad som även bjuder på kulturella och gastronomiska upplevelser i särklass. Boka din resa till Asti med Escapeaway i dag!

Centralt i regionen Piemonte endast ca. 88 km från storstaden Turin och dess flygplats ligger den medeltida staden Asti och väntar på dig. Fördelen med stadens geografiska placering är att du smidigt tar dig runt bland regionens många sevärdheter. Turin åt nordväst, kulturella Alessandria åt öster och det imponerande vindistriktet Langhe, Roero och Monferrato i söder. Kom ihåg att Piemonte bäst upplevs i bil, så hyr en bil från flygplatsen om du inte kör hit i egen bil.

En medeltidsstad

Asti är en liten och lugn stad med ett inbjudande och intressant centrum. Här kan du gå på upptäcktsfärd bland kyrkor och torg, slinka in på en vinbar för ett svalkande glas Asti spumante och njuta av atmosfären. Vinet som tagit sitt namn från staden produceras på den lokala druvan Moscato är ett sött vin som du bäst njuter som fördrink (aperitif) eller till något sött.

Upplev Palio i september

På stadens största torg, Piazza del Campo del Palio kan du fint parkera ifall du ankommer staden i bil. Härifrån når du snabbt gågatan Corso Vittorio Alfieri med flera butiker och restauranger. På ett annat torg i staden, nämligen Piazza Alfieri arrangeras det varje år, närmare bestämt den tredje söndagen i september ett hästkapplopp. Loppet härstammar från Medeltiden och du kommer uppleva en otrolig stämning i staden, med folk iklädda medeltidskostymer. September är också en fin månad att besöka Piemonte och Asti, då det arrangeras flera byfester samtidigt som vinskörden börjar i vindistriktet.

Vindistriktet Langhe, Roero & Monferrato

När du befinner dig i regionen Piemonte och Asti får du inte missa ett besök i ett av Europas mest imponerande vindistrikt. Området med otaliga vinmarker och storslagen natur delas på distrikten Langhe, Roero och Monferrato där den mest omtalade vinstaden är Barolo, med vinet av samma namn. Förtom Barolo kan du besöka spännande vinstäder som La Morra och den gastronomiska staden Alba.

Hos Escapeaway älskar vi resor som har fokus på gastronomi och vin, därför ska du aldrig tveka att kontakta oss för råd och hjälp i förbindelse med planering och bokning av din resa till Piemonte. Använd sökmotorn här på sidan och välj först om du vill resa till Asti från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så hittar vår intelligenta sökmotor de bästa priserna på flygbiljetter till exempel till Torino Caselle flygplats (87km) eller Genua flygplats for dig.

Välj därefter ett hotell i Asti som fått fina recensioner och som passar dig så sätter vi samman en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till ett pris som du inte hittar bättre någon annan stans. Komplettera din bokning med en hyrbil för optimal frihet och flexibilitet på resan.

>> Läs även om resor till vindistriktet Langhe
>> Hyr en semestervilla i Piemonte med Escapeaway

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Asti