Hideaways och boutique-hotell i Armeno

Hideaways är det vi erbjuder dig som är lite mer kräsen och som tycker om att man har tänkt på alla detaljer utan att det för den skull behöver vara lyx. Ett Hideaways-hotell i Armeno lever upp till en rad stränga krav från vår sida, som till exempel ett begränsat antal rum, särskilt bra läge och framför allt massor av charm och atmosfär. Boka ett Hideaway eller ett boutique-hotell i Armeno när semestern ska ha lite extra krydda.

Semester i natursköna omgivningar vid Ortasjön

Armeno ligger i ett naturskönt område mellan Maggioresjön och Ortasjön - närmast den sistnämnda.

Området är perfekt för vandring och en semester i vacker natur. Besök till exempel Mottarone-berget som ligger endast cirka 14 km bort, och njut av panoramautsikten över de sju omkringliggande sjöarna. 

Här möter du inte många turister

Armeno har cirka 1600 invånare, och ligger 525 meter över havet. Staden är besökt av få turister, näst intill ingen. Här upplever du inte heller något trafikkaos, som det du kan känna igen från Rom och Milano. Mitt i staden finns ett torg, bank, köpman, apotek och en vacker kyrka från 1200-talet med freskomålningar.

Utöver ett par restauranger i själva Armeno finns det flera bra restauranger i grannstäderna, där du kan fördjupa dig i Piemontes berömda, goda maträtter och viner. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonite.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Armeno? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmaskinen för att hitta helt rätt.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Piemonte. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen och i trädgården utan att dela med andra gäster. Det är också en ypperlig chans att komma nära lokalbefolkningen - det är t.ex populärt att boka en lokal matmamma att komma också laga mat, eller ge en matlagningskurs i villan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Ska du spendera semestern i Armeno, är det närmast att flyga till Milano Malpensa flygplats, men åtskilliga andra flygplatser ligger också inom rimlig räckvidd. Dess flygplatser betjänas av en rad flygbolag, från lågprisbolagen Ryanair och easyJet till mer traditionella operatörer som SAS med rutter till resten av Europa, däribland Sverige och Danmark.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Med några byten längs vägen, är det möjligt att ta bussen från flygplatsen till Armeno. Ofta väljer dock våra resenärer, som inte har kört bilen hela vägen från Sverige, att hyra en bil. Inte bara för att det är lättare att komma fram till semesterbostaden, men också för att vara mer fri att åka iväg på utflykter under semesterns gång.

Läs mer om bilhyra i Italien här

Utflykter

I Armeno bor du nära några av norra Italiens vackraste sjöar. Det är till exempel bara några få kilometer till Ortasjön, som inte bara bjuder på Europas renaste vatten, men också på pittoreska medeltidsstäder som Orta San Giulio.

Utöver en vandringstur upp till den vackra utsikten från toppen på Mottarone-berget, finns det flera golfanläggnignar i området, med goda möjligheter för att på upp pulsen med ett par rundor golf under semestern. Golf Club Des iles Borromées ligger till exempel med utsikt över Maggioresjön.Vad är ett Hideaway?

Är du en livsnjutare? Är en säng inte bara något som är praktiskt att sova i när du är på semester? Då kan ett hideaway i Armeno vara något för dig. Precis som resten av utbudet du hittar hos Escapeaway, så är samtliga hotell, villor och semesterlägenheter noga utvalda – ett hideaway är bara särskilt och extra omsorgsfullt handplockat.  

Utöver att ett hideaway ofta är ett charmerande och mindre hotell som är mycket uppskattat av sina (stam)gäster, så skiljer det sig dessutom från andra bra ställen genom att det har sin egen personlighet. Till exempel kan det vara familjeägt eller vara särklassigt beläget – det kan också vara något helt annat – till exempel ett boutique hotell. Inte ett hideaways är det andra likt, men de har det gemensamt, att de har något unikt att erbjuda.

Boka ett Hideaway-hotell separat eller boka en paketresa som inkluderar flyg till attraktiva priser online här på sidan, då får du samtidigt trygghet i form av resegarantin och paketreselagen. Varmt välkommen!

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hideaways i Armeno