Resor till Antignano

En liten stad med utsikt

I backarna mellan Nutella-staden Alba, och Spumante-staden Asti, ligger Antignano på en utsiktsplats, varifrån du kan beundra vinfälten hela vägen runt staden.

De lokala invånarna kallar denna del av provinsen för Monferrato, medan de flesta utlänningar - och en del italienare - känner till området som Langhe.

De gastronomiska upplevelserna står i kö på dessa kanter, som har en av de högsta - om inte den högsta - koncentrationen av Michelin-restauranger i Italien. I detta området hittar du också en av Italiens bästa vinproduktioner, samt goda och smakfulla ostar. På hösten lockar de vita tryfflarna många foodies, som är på jakt efter årets första skörd av deras favoritdelikatess, och det är oavsett vad priset hamnar på.

Staden har idag runt 1000 invånare, som för det mesta lever ett lugnt och stilla liv. De katolska helgdagarna, och dem är det många av, är de tidpunkter då man ställer till fest med processioner i staden och gudstjänster som absoluta höjdpunkt.

Välj Antignano om du önskar att spendera din semester i lugna områden och gärna vill ha många goda utflyktsmöjligheter inom kort avstånd.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Antignano