Resor till Alessandria

Alessandria i sydöstra Piemonte ligger omgiven av vacker natur och ett mångfaldigt landskap som inbjuder till en semester fylld av spännande upplevelser. Boka en bilig resa till Alessandria med Escapeaway i dag!

Det platta landskapet närmast staden avlöses snabbt av Piemontes karakteristiska mjuka kullar som på många ställen är täckta av frodiga vinodlingar. Du ska heller inte särskilt långt utanför staden för att besöka naturreservat där djur- och växtlivet är otroligt rikt. Samtidigt befinner du dig i en region som bjuder på några av Italiens mest intressanta sevärdheter. 

Alessandria, som ligger där floderna Bormida och Tanaro löper samman omkring 90 kilometer sydost om Turin, som är huvudstad i provinsen med samma namn. Själva staden är en härlig blandning av smala, labyrintiska gator och långa, raka vägar som strålar samman vid vackra torg. Här sjuder det av liv med trottoarserveringar och ett rikt affärsliv. Alessandria är känt för sin hatt tillverkning och då särskilt de berömda Borsalino-hattarna. 

När man reser till Alessandria som har omkring 93 000 invånare så befinner man sig på ungefär lika långt avstånd från de tre städerna Milano, Genua och Turin, vilka alla utgör perfekta utflyktsmål. Alessandrias centrala placering mellan dessa städer innebär även att Alessandria är en av de viktigaste knutpunkterna för tågtrafik i regionen. Det är även upplagt att använda Alessandria som en utgångspunkt för att utforska inte bara dessa storstäder utan även resten av Piemonte-regionen.

Du får heller inte missa stadens egna sevärdheter som bland annat omfattar flera intressanta museer som till exempel Museo del Capello Borsalino och den vackra kyrkan Cattedrale di San Pietro. För historiskt intresserade kan det även varmt rekommenderas att styra kosan förbi Cittadella di Alessandria, som ligger i stadens norra utkant på den motsatta stranden av Tanaro-floden. Detta försvarsverk från 1700-talet hyser idag ett militärmuseum.

Välkommen till Piemonte med Escapeaway, vi är specialister på resor till Alessandria och andra resmål i området där du bor på handplockade hotell under din semester. Är du på jakt efter en villa eller en semesterlägenhet så hittar du även det i vårt program. Boka din resa till Alessandria som en komplett paketresa med flyg och hotell, eller boka "bara" hotell vistelsen om du själv vill arrangera din resa till Italien.

>> Läs även om resor till Cuneo
>> Läs också om Agriturismo i Piemonte

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Alessandria