Res på vingårdssemester

... och bo på en Agriturismo i Piemonte

Öppna dina sinnen både visuellt och gastronomiskt på en Agriturismo i Piemonte.

Och boka din semester på agriturismo i Piemonte hos Sveriges ledande expert på semesterboende i Italien. Peimonte är resmålet för dig som vill uppleva en avkopplande atmosfär och njuta av gastronomi i absoluta världsklass.

Piemonte i det västra Norditalien är på många vis en särskilt rik region: Rik på dramatiska, outforskade bergslandskap, rik på charmiga städer och landsbyar, rik på grön, frodig natur och rik på några av de läckraste råvaror och mest välsmakande viner du kan producera i Italien. Har du redan en kärlek till italiensk mat och vin så kommer du älska en vistelse på agriturismo.

Förutom sina sjöar, skidorter och sin vackra regionshuvudstad Turin, är Piemonte berömd för att vara lite av en gourmet-destination. Regionen är välförsedd med Michelin-restauranger men mindre kan också göra det, ifall budgeten inte är obegränsad. I Piemonte ska du inte leta länge för att få en god måltid.

 

Smaka på tryffel, kött och vin i Piemonte

Här i Italiens nordligaste hörn finner man när säsongen tillåter det, ett hav av delikat vit tryffel i de djupa skogarna. Att gå på tryffeljakt är en specialitet som lokalbefolkningen i Piemonte har gjort genom tiderna. Nöjet är stort när man sätter sig till bords på en av Piemontes många utmärkta restauranger, och låta den speciella smaken av tryffel få fylla munnen. Varför inte ledsagat av ett glas lokalt producerat Barolo att skölja härligheterna ner med?

Prova också lokala specialiteter som kanon, kalvkött eller vildsvin som ofta förekommer på menyerna. Även sniglar är en viktig del av den traditionella gastronomin i vissa delar av Piemonte. Möjligheten till en semesterupplevelse nära produktionen av råvarorna och vin i toppklass får du på en agriturismo-semester med Escapeaway till Piemonte.

Vad kan en agriturismo erbjuda dig?

Agriturismo betyder bondgårdssemester, och är en reseform som tilltalar både par och hela familjen. På en agriturismo i Piemonte kommer barnen få massor av plats att leka på, och ni kan alla följa med i de aktiviteter och råvaror som gården producerar. Det kan vara allt från grönsaker och djur till vin och olivolja, som gäster från hela världen reser hit för att njuta av. Du kan dessutom använda din agriturismo som bas som gör det lätt för dig att på ett komfortabelt vis utforska naturen och de städer som ligger i dess omgivningar.

Några agriturismo riktar sig åt par som är på jakt efter en romantisk get-away – och vad kunde bli mer romantiskt än att njuta av solnedgången tillsammans på landet i Piemonte, i lugn och ro bortom storstadens kaos och trafik, samt långt borta från massturismen?

Bondgårdssemester behöver inte vara primitivt. Flera agriturismo är ytterst komfortabla och högklassiga, med stora luftkonditionerade rum, terrasser med utsikt samt pool där du kan svalka dig under de varma dagarna. Några har dessutom barnpool till de minsta gästerna. De flesta agriturismo har egen restaurang på gården men det gäller långt ifrån alla.

Många som önskar hålla en semester på agriturismo efterfrågar att bo i en lägenhet framför ett klassiskt rum. Denna möjlighet finns på flera av de agriturismo vi samarbetar med och förmedlar på Escapeaway.se. I den förbindelse kan vi bland annat framhäva:

Agriturismo Ca’ San Sebastiano
– ett skönt, historiskt lantställe i det berömda vinproducerande distriktet Monferrato. Här kan ni bo i fina lägenheter, inredda med god smak med varma färger. Att bo i lägenhet med kök ger bland annat möjlighet att du själv kan kocka maten, med den flexibilitet som medför. Agriturismo Ca’ San Sebastiano har nämligen också egen restaurang.

>>> Läs mer om Ca’ San Sebastiano här

Kom nära in på livet i Piemonte på din agriturismo-semester

När du håller semester på en agriturismo kommer du nära både naturen, lantbruket och lokalsamhället – och du kommer tydligt märka vilket område i världen du befinner dig i. Efter en agriturismo-vistelse finns det ingen risk för att du kommer hem med en känsla att semestern ägt rum på ett anonymt hotell där man i stort sett endast kommer i kontakt med andra semesterfirare.

Faktiskt förhåller det sig helt motsatt: På en agriturismo lär du värdarna att känna, och äter ofta på ställets egna restaurang, där maten är hemlagad på lokala råvaror. Du bor ofta nära ett litet lokalsamhälle, en landsby eller en liten genuin stad där livet går sin stilla gång, i ett tempo man alltid gjort.
Med andra ord: Vill du helt in i hjärtat av Piemonte, och vill du kombinera avkoppling i fridfulla omgivningar med unika upplevelser så kan vi rekommendera att du väljer en agriturismo som semesterboende. Du är dessutom alltid välkommen att kontakta oss på telefon eller mejl för tips och rådgivning.

 

Vad producerar en agriturismo?

Agriturismo-semester är på allvar ett växande fenomen de senaste åren, och Italien är ett av de länder som leder den utvecklingen. Fler och fler önskar att deras semester ska hållas i genuina pittoreska omgivningar, och då vår övertygelse om naturens resurser och våra produkter också är i växt, är bondgårdssemester en möjlighet många tagit till sig. Många önskar dessutom att deras barn från en tidig ålder ska lära sig att sätta pris på naturen och råvarorna, och det kan en semester på agriturismo medverka till.

För att ett semesterställe i Italien ska få lov att kalla sig för agriturismo ska det som utgångspunkt förekomma en viss grad av produktion på själva stället. Vilka varor / produkter som produceras beror naturligtvis mycket på vilken region i Italien man reser till. Ofta är det vin, olivolja, kött, nötter, frukt, marmelader, bröd eller kakor. Några agriturismo, men långt ifrån alla har djur på gården.

 

Ett urval av våra agriturismo i Piemonte

Vilken agriturismo du med fördel kan välja beror helt på din personliga smak och dina behov. Nedan kan du läsa om några av våra trevliga och populära agriturismo i Piemonte. Se det som inspiration – och kontakta oss gärna om du har behov för mer information, eller om vi ska hjälpa dig att skräddarsy den perfekta agriturismo-semestern för dig och din familj.

Agriturismo Mongalletto
Njut av lugnet och skäm bort dig med denna magnifika placering som ligger med sprakande utsikt till vinmarkerna samt gångavstånd till den lilla genuina historiska landsbyn Castellinaldo. Det är inte minst den trevliga och inbjudande restaurangen som gör Agriturismo Mongalletto till något speciellt. Här äter du antingen inne eller ute, och blir serverad ytterst vällagade rätter som du kan skölja ner med gårdens egna vin. Agriturismo Mongalletto är perfekt för par som söker ett romantiskt lantställe, men barn kan följa med. Det finns pool, men ingen barnpool.

>>> Läs mer om Mongalletto här

Agriturismo Le Querce del Vareglio
Aktiv bondgårdssemester med fantastiska viner – låter det som något för dig? Denna klassiska och inbjudande vingård ligger i Langhe vindistrikt som lockar med sin lugna placering mellan kullar och skog. Du har möjlighet för att titta in i vinproduktionen på gården, bada i poolen samt 'säga hej' till gårdens höns, getter och kor. Agriturismo Le Querce Vareglio ger dig dessutom alla möjligheter att låta bilen stå när du vill äta en god middag, ledsagad av gårdens viner. Den egna restaurangen är väl värd både ett och två besök, vilket Escapeaways medarbetare kan understryka.

>>> Läs mer om Le Querce del Vareglio här

Agriturismo Bevione
Denna inbjudande och familjära vingård drivs av familjen Bevione och ligger i storslagen natur med utsikt till både vinmarker och Alperna. Här i Langhe vindistrikt kan hela familjen få en fantastisk bondgårdssemester där ni kan äta gott i gårdens restaurang, bada i poolen och hälsa på både åsnor och hundar som också bor på gården. Ni är endast 10 minuters bilkörning från den sevärda staden Dogliani, där ni bland annat kan besöka en vacker katedral. Agriturismo Bevione producerar vin, frukt och nötter, samt är en av de agriturismo där ni kan välja logi i egen lägenhet eller ett klassiskt rum med frukost.

>>> Läs mer om Agriturismo Bevione här

Se fram emot din semester på en agriturismo med Escapeaway i härliga Piemonte.

>>> Se också hotell i Piemonte här

>> Läs mer om agriturismo

Karta över Piemonte

Populära hotell i Piemonte

Italien, Norra Italien, Piemonte, Serralunga di Crea
8,9
Mycket bra
39 omdömen
  • Närmaste flygplats: 74 km
  • Avstånd till centrum: ca. 4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Piemonte, Canelli
9,8
Fantastiskt
29 omdömen
  • Närmaste flygplats: 118 km
  • Avstånd till centrum: ca. 2.4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Piemonte, Gavi
9,6
Fantastiskt
259 omdömen
  • Närmaste flygplats: 97 km
  • Avstånd till centrum: ca. 4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)