Resor till Piemonte

Vin & gastronomi, alper, sjöar och städer i härlig förening. Njut av vinet, maten och utsikten när du reser till Piemonte med Escapeaway.

Piemonte uppfyller varje vinälskares dröm, men även om du inte är intresserad av vin, är en resa till Piemonte fortfarande full med stora upplevelser - från huvudstaden Turin, över majestätiska berg, till frodiga marker och skogar.

Du bör välja Piemonte om du vill skruva ner tempot och gotta dig i upplevelser inom mat och vin, både kvalitativt som kvantitativt. Men även om många förknippar Piemonte med storslagna viner så imponerar regionen också med sina ståtliga alper, majestätiska Turin och klara sjöar.

Stor variation i landskapet

Piemonte är en grön och frodig region med sköna kullar som får vilket hjärta som helst att smälta. regionen bjuder även på stora och små skogsområden, alperna mot norr som når imponerande höjder och nästan överallt ändlösa vinmarker där det odlas några av de bästa druvorna du kan tänka dig, som t.ex. Nebbiolo.

Ett riktigt matmekka

Piemonte är rik på gastronomiska upplevelser. Maten är robust och regionen är känd för att vara tryffelns förlovade land. Dessutom kommer de kända brödpinnarna, Grissini, från regionens huvudstad Torino. Det bästa av regionens vin kommer från Langhedalen, sydväst om Torino, där några av Italiens främsta röda viner; de smakfulla och kraftiga Barolo och Barbaresco vinerna framställs. En annan specialitet är det mousserande Spumante vinet, italienarnas favoritdryck vid festliga tillfällen.

Regionens huvudstad är Italiens tidigare huvudstad, Torino. Staden har både charm och elegans, vars centrum är snyggt och imponerande med stora palats, många trevliga gator med härliga caféer, restauranger och inköpsmöjligheter.

Piemonte erbjuder, utöver vin-och naturupplevelser, på en rad imponerande slott, speciellt från 1600-talet som reser sig majestätiskt och vackert uppe på de mjuka kullarna.

Det pittoreska Italien finns också i Piemonte

Letar du efter det autentiska Italien där du kan uppleva den lokala stämningen, ännu hyfsat opåverkad av turismen så bjuder den bildsköna regionen Piemonte på olika, spännande möjligheter i de många små pittoreska vinstäder som kännetecknar Piemonte.

Regionen kallas för "det nya Toscana", tack vare de levande landskapsmålningar med sin höga koncentration av vinodlingar och vinproducenter, men det betyder inte att man måste leta länge för att hitta en lugn landsby i vindistriktet Langhe där tecknen på turism är ytterst få.

Så här hittar du priset på din resa till Piemonte

I sökmotorn kan du jämföra priser på resor med alla erkända flygbolag. Ska du på semester i Piemonte, rekommenderar vi att du flyger till antingen Milano eller Turin. Du bestämmer själv avresedag och reslängd, och naturligtvis också om du vill flyga direkt eller med en mellanlandning. Beställer du en paketresa till Piemonte är du täckt av resegarantin.

Mer information inför din resa till Piemonte

Piemonte, belägen vid foten av Alperna i den nordvästra delen av landet, är Italiens näst största region, endast överstigen av Sicilien. Regionen har cirka 4,6 miljoner invånare, varav cirka 900.000 bor i Turin.

Piemonte är känd för sina rika gastronomiska traditioner, som nästan gett regionen status som ett riktigt "matmekka", vilket säger mycket när det är Italien det är på tal om. Det är bland annat här man producerar några av Italiens bästa viner. En av regionens vinspecialiteter är det mousserande vinet Spumante, som ofta serveras vid festliga händelser. Med de bästa av regionens viner kommer från Langhe vindistrikt, som erkändes som världsarv av UNESCO år 2014, och är platsen där några av Italiens allra bästa röda viner produceras.

Av andra gastronomiska specialiteter i regionen, kan bland annat nämnas bräserad grytstek med Barolo, ravioli fylld med den lokala kaninen coniglio grigio, diverse risotto-varianter, och en massa vilt. Något vi verkligen kan rekommendera är att lägga ett besök på en eller flera av regionens otaliga vingårdar, där du kan smaka på lokalt producerade viner och lantbruksprodukter, och ofta också få en inblick i hur allt framställs. 

För att få upp aptiten, kan du besöka några av regionens många charmiga städer, såsom Asti, Canelli, Barolo och Alba - och inte minst regionens "huvudstad" Turin. Kungastaden, som senare utvecklades till att bli en viktig industri- och kulturstad, bjuder bland annat på otaliga neoklassiska palats, det erkända egyptiska museum, den kungliga residensen, samt en värld av restauranger och caféer. På dessa caféer kan du ofta bli serverad den lokala specialiteten "bicerin", som består av varm mjölk, kaffe och stadens fantastiska lokalt producerade mörka choklad. Så oavsett om du är här under sommarhalvåret eller vintertid beställ in en kopp varm kaffechoklad, bicerin.

Och om det inte får upp aptiten tillräckligt, så kan du alltid överväga en lite mer ansträngande aktivitet i regionen, såsom att åka skidor i Alperna, vandra i några av regionens många vackra skogar, eller åka iväg på en båttur på en av regionens floder.

Resmål i Piemonte

 • Gästrecensioner 9,4
  Stresa
  6 hotell
  Stresa ligger mitt på Maggioresjöns västra strand omgiven av ett vackert landskap. Nere från staden kan du ta en linbana upp till toppen av berget Mottarone från vilket du kan njuta av utsikten över 7 sjöar eller utnyttja möjligheten till vandring ... och mountainbiking med mera. Läs mer
 • Gästrecensioner 9,1
  Monforte d'Alba
  5 hotell
  Trevliga Monforte d'Alba ligger mitt i det berömda vindistriktet Langhe, som förutom viner som Barolo och Barbaresco är känt för sitt kök, som räknas bland de bästa i Italien. Monforte d'Alba i Piemonte-regionen är med andra ord som gjort för ... en riktig livsnjutarsemester med kulinariska upplevelser som kryddas med spännande sightseeing. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,8
  Turin
  5 hotell
  Turin är huvudstad i regionen Piemonte och ligger vackert placerad vid floden Po och vid foten av de tronande Alperna. Denna storstad, Italiens fjärde största, är ett kulturellt centrum med ett fantastiskt utbud av teatrar, museer, operahus ... och konstgallerier. Läs mer
 • Serralunga d'Alba är en av de vackraste och mest välbevarade medeltidsstäderna i vindistriktet Langhe. Nedanför en hög borg breder ett nät av smala gator ut sig över sluttningen. Staden är perfekt för en semester med utflykter till regionens ... största attraktioner. Läs mer
 • Gästrecensioner 9,0
  Alba
  2 hotell
  Alba är regionen Piemontes och kanske hela Italiens gastronomiska mittpunkt. Staden kommer utan tvekan väcka dina smaklökar till liv. Här får du en unik möjlighet att smaka på det bästa av specialiteter som tryffel, vin och italienska delikatesser ... i världsklass. Läs mer
 • Gästrecensioner 7,5
  Canale d'Alba
  2 hotell
  Canale d'Alba är en liten historisk pärla som med sina charmiga, kullerstensgator är en utmärkt utgångspunkt för att utforska de borgar, slott och inte minst vindistrikt som det vackra landskapet i Piemonte bjuder på.

Populära hotell i Piemonte

Italien, Norra Italien, Piemonte, Stresa
8,4
Mycket bra
2224 omdömen
 • Närmaste flygplats: 51 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Piemonte, Pettenasco
9,0
Fantastiskt
1047 omdömen
 • Närmaste flygplats: 48 km
 • Närmaste strand: ca. 1.4 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Piemonte, Turin
8,4
Mycket bra
2069 omdömen
 • Närmaste flygplats: 21 km
 • Internet/Wi-Fi
 • Parkering / Garage

Majestätiska Turin

Turin (eller Torino som den heter i Italien) är en vacker stad vars historia går tillbaka till Romartiden. Staden ligger i vackra omgivningar med gröna och frodiga kullar samt den breda Po-floden. Längs floden ligger det flera trevliga caféer och restauranger som är en bra utgångspunkt för en avslappnad eftermiddag eller kväll. I Torino kan du bl.a. beundra många neoklassiska palats, det berömda egyptiska museet och det kungliga residenset, allt medan du går förbi vackra butiker och njuter av den goda lokala chokladen eller vinet. Slå dig ner med en bicierin på en av Torinos trevliga caféer som speciellt under åren efter kriget var samlingspunkt för det kulturella livet i Italien.

Piazza Castello är stadens egentliga centrum och härifrån kan du  uppleva stadens vackra centrum vars gator är präglade av pelargångar. På Via Roma och i området Via Garibaldi hittar du många spännande butiker och matställen.  Vi har redan nämnt stadens paraddryck och apropå choklad så är Torino även känt för att framställa fantastiska chokladprodukter.

Andra städer som kan framhävas för deras skönhet, charm eller monument är t.ex. Asti, Canelli, Barolo och Alba.

Vad tycker gästerna om i Piemonte?

8,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 456 recensioner