Norditaliens tre stora sjöar

Comosjön, Gardasjön och Maggioresjön

När du tänker på Norditalien som helhet kan du inte undvika att nämna de sjöar som präglar denna del av Italien. Vi föreslår en resrutt där det är möjligt att uppleva de tre sjöarnas skillnader sett till omgivningar och stämning på en vecka!

Historiskt sett har sjöarna varit älskade sedan Romartiden och under 1700-talet var de ett viktigt element för Skandinaviska ungdomar från välbärgade familjer som gärna reste hit. Du kanske tror att om du sett en sjö, så har du sett dem alla, men så är verkligen inte fallet. Landskapsmässigt är det stor skillnad på de tre sjöarna - Gardasjön präglas av böljande kullar och sjöpomenader, Comosjön av höga berg som stupar ner i vattnet, och Maggioresjön av vackra öar och skön natur.

Karta över Italien

Populära hotell i Italien

Italien, Toscana, Piazza al Serchio
  • Närmaste flygplats: 99 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Toscana, Palaia
  • Närmaste flygplats: 40 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Sardinien, Torre delle Stelle
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi

De mest populära destinationerna vid de stora sjöarna

Karta över Norditaliens sjöar

På nedanstående karta får du en överblick över läget på de många sjöarna i Norditalien samt placering av hotell, semesterlägenheter och villor vid sjöarna. Du hittar också information om städer, sevärdheter och flygplatser på kartan. Klickar du på kartan öppnas det i en större version, och här finns också en förklaring till de olika symbolerna. Var uppmärksam på att hotell och semesterbostäder först visas när du zoomar in på kartan.

Gardasjön

Gardasjön är Italiens största sjö och är på många goda grunder att populärt resemål - faktiskt ett av de mest populära i norra Italien. Vid Gardasjön hittar du vacker natur, gamla trevliga städer, och ett stort antal aktivitetsmöjligheter för både barn och vuxna... ja, och så ligger sjön även utmärkt för utflykter till städer och sevärdheter, så här finns massa upplevelser som ligger och väntar på er - både stora som små...

>> Läs mer om resor till Gardasjön här.

Maggioresjön

Du ska välja Italiens näststörsta sjö om du är på jakt efter lockande natur och mindre oväsen än vid de andra sjöarna. Och om du vill uppleva lite kultur i kombination, så lägg ett besök på Borromee-öarna eller i de mysiga städerna runt sjön.

>> Lär mer om resor till Maggioresjön här.

Comosjön

De många imponerande och förnäma villorna, samt trädgårdsanläggningarna vid Comosjön berättar historien om en självständig sjö. Och de stämningsfulla städerna och dramatiska sluttningarna har i många år lockat gäster med smak för trevliga stunder i en estetiskt vacker miljö.

>> Läs mer om semester vid Comosjön här.

Rundresa - besök alla tre sjöarna på samma semester

Ett ypperligt sätt att resa på är en bilrundresa, där du upplever de tre stora sjöarnas olikheter på en vecka eller två - ett förslag är att bo tre nätter på det centralt belägna Hotel Europa vid Gardasjön, två nätter på det förtrollande Hotel Eremo Gaudio vid Comosjön och till sost två nätter på det trevliga Hotel Flora vid Maggioresjön. Men som alltid hot Escapeaway kan du kombinera din resa precis så som du själv önskar - och vill du ha tips och råd i ditt val av hotell eller semesterlägenhet till din rundresa mellan de Norditalienska sjöarna, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Andra sjöar i norra Italien

Här ovan har vi endast nämnt de tre stora (och också mest kända) sjöarna i Norditalien, men det finns många fler vackra sjöar att besöka på din semester, t.ex. Iseosjön, Luganosjön och Idrosjön i Lombardiet; Ortasjön och Mergozzosjön i Piemonte; och Ledrosjön i Trentino, för att bara nämna några. Du kan läsa mer om de flesta sjöarna hos oss på Escapeaway, du behöver bara skriva namnet på sjöni sökfältet upp till höger, så kommer all information du letar efter fram.