Natursemester i Italien

Böljande landskap, dramatiska kustlinjer, höga berg och djupa sjöar, Italien har allt. Drömmer du om en natursemester med stora upplevelserså kan du nästan inte välja något bättre resmål än Italien.

Italiens mycket varierade natur bjuder på ett brett spektra av friluftsaktiviteter, både för dem som söker en adrenalinkick och dig som hellre vill utforska naturen på ett mer lugnt sätt. Därutöver är Italien både ett populärt vinterresmål med många skidorter i bergen men lockar även på sommaren till sig naturentusiaster från hela världen som kommer hit för att njuta av den unika kombinationen av vacker natur och kulturella sevärdheter.

Du kan till exempel använda en natursemester i Italien till att utforska landets 22 nationalparker och mer än 300 naturparker där du utöver flora och fauna har möjlighet att uppleva traditionella byar och inte minst bildsköna landskap. Det skulle till exempel kunna vara en tur till nationalparken Cinque Terre sydost om Genua, där du kan vandra längs urgamla stigar mellan fem idylliska kustbyar som klänger sig fast på bergssluttningarna med utsikt över det azurblå havet.

Nästan oavsett vilken del av Italien du reser till på en natursemester så finns det mängder av möjligheter att göra spännande utflykter. Efter en hel dag med upplevelser i det fria finns det inte något bättre än att återvända till ett hotell där du känner dig som hemma och kan koppla av. Det kan du på våra handplockade hotell och semesterbostäder i Italien som dessutom är en möjlighet till att uppleva den äkta italienska atmosfären.

>> Läs mer om alla resor till Italien