Resor till Urbino

Vill du uppleva enastående arkitektur i kombination med naturupplevelser och spännande italiensk gastronomi? Då är staden Urbino i Marche ett perfekt val för dig som älskar kultur och livets godsaker, du kommer inte bli besviken! Boka en resa till Urbino med Escapeaway i dag!

Den gamla delen av staden Urbino, som ligger sydväst om Pesaro, har - tack vare sin fantastiska arkitektur - funnits med på UNESCOs världsarvslista sedan 1998. Innanför stadens murar härstammar alla byggnader från 1400- och 1500-talen. Bland de historiska byggnaderna kan nämnas Ducal-palatset, som var residens för hertigar, och som byggdes på order från Federico da Montefeltro enligt ritningar av den dalmatiske arkitekten Luciano Laurana. Sedan 1900-talet har palatset används som statsbyggnad.

Alla studerande, som bor nära den gamla stadsdelen, gör att det fortfarande är liv och rörelse i denna unika, historiska staden. Samtidigt ger de smala och branta gatorna, som snor sig fram mellan de nästan perfekt bevarade historiska byggnaderna, rika möjligheter för att i stillhet upptäcka den gamla stadsdelen, där du från de högsta platsena också har en vacker utsikt över Marches böljande backar.

Med Escapeaway kan du lätt boka en problemfri och säker resa till Urbino med möjlighet till avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Den intelligenta sökmotorn dammsuger hela tiden nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med våra noga utvalda hotell i Urbino. Vi sätter ihop det hela till en paketresa med Resegaranti så att du får det bästa av två världar. Lägg till en hyrbil i paketet för att få den bästa möjliga upplevelsen när du kommer fram. Trevlig resa!

>> Läs även om resor till Fano här
>> Läs om Agriturismo i Italien

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Urbino

Sevärdheter

Här kan du läsa om några av de största sevärdheterna du kan uppleva på en resa till Urbino, däribland stadens berömda palats. Trevlig resa!

Ducal-palatset

Ducal-palatset, eller Palazzo Ducale som det heter på italienska, är en av de viktigaste renässansbyggnaderna i Italien, och har funnits med på UNESCOs världsarvslista sedan 1998.

Byggnationen av palatset påbörjades av hertig Federico III da Montefeltro, på mitten av 1400-talet. Palatset har flera rum, som avspeglar Federicos hängivelse över de klassiska och humanska studierna, som var en del av hans daglia rutin.

Den mest betydelsefulla delen av palatset, är dock utan tvekan Galleria Nazionale delle Marche, som är en av de viktigaste samlingar renässanskonst i världen. Galleriet omfattar viktiga verk av konstnärer som Raphael, Van Wassenhove, Melozzo da Forlì, Piero della Francesco, Paolo Iccello, TImoteo Viti och andra konstnärer från 1400-talet, samt ett verk av TItian.

Urbino Katedral

Utbinos katedral, Duomo di Urbino, är dedikerad Jungfru Maria, och har sedan1986 varit sätet för ärkebiskopen av Urbino, Urbania och Sant'Angelo i Vado.

Den första katedralen på platsen byggdes år 1021, för att ersätta en tidigare kyrka utanför stadens murar. På hertig Federico da Montedeltros order byggdes den om på 1400-talet, enligt en plan av Francesco di Giorgio Martini. Byggnaden stod inte klar förrän år 1604.

Invändigt har katedralen en neo-klassicistisk interiör, anlagd på ett golv med en latinsk korsform och ett huvudskett mellan två sidogångar under ett valvformat tak.

Casa Santi

Casa Santi eller Casa Natal de Rafael är den berömda målaren Rafaels födelseplats, och ligger i det historiska centret av staden. Idag är det omgjort till museum och en konst-akademi.

Huset byggdes på 1300-talet, och Giovanni Santi, faderna till den berömda målaren, bodde i huset från 1460, och år 1483 föddes Rafael.

År 1637 blev byggnaden köpt av Muzio Oddi, en lokal arkitekt; och år 1837 blev det centrum för "Rafaels Akademi", som grundades med målet att främja studier av Rafaels verk.