Resor till Senigallia

Ska semestern tillbringas i liggstol på en flera kilometer lång sandstrand? Då kan det perfekta valet mycket väl vara Senigallia som ligger ut mot Adriatiska havet. Boka en resa till Senigallia med Escapeaway i dag!

En gyllene 13 kilometer lång sandstrand, det djupblå och rena Adriatiska havet, storslagna bergslandsskap, en romantisk hamn med fiskemarknad, bra restauranger och barer, diskotek med ett livligt nattliv och fina viner från de omkringliggande vinfälten... Allt detta kan du uppleva i staden Senigallia i regionen Marche i centrala Italien.

Bland områdets sevärdheter finns Rocca Roveresca, en fästning från renässansen som byggdes år 1480 efter ritningar av Baccio Pontelli, och är uppkallad efter dess byggmästare Giovanni della Rovere som då härskade över Senigallia. Idag huserar den tidigare fästningen ett museum med utställningar om fästningens historia. Du kan också uppleva katedralen som ligger på Piazza Garibaldi, inte långt från det historiska rådhuset, och födelseplatsen för Påve Pius 9.

Vi kan också rekommendera att se den berömda fontänen på Piazza del Duca eller att bara strosa runt genom Portici Ercolanis arkader på de varma sommardagarna. En tur från Piazza della Libertà till stadens kvarn, bjuder på en vacker utsikt över havet.

Välkommen till Umbrien med Escapeaway Resor, vi är specialister på resor till Senigallia och andra resmål i Italien där du bor på handplockade hotell under din semester.

>> Läs även om resor till Monterado

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Senigallia

Sevärdheter

Här nedan kan du läsa om några av Senigallias sevärdheter. Trevlig läsning - och trevlig resa!

Rocca Roveresca

Rocca Roveresca är en renässansfästning som är uppkallad efter sin bygghere, och ursprungliga ägare, Giovanni della Rovere, som på sin tid härskade över Senigallia.

Fortet byggdes år 1480 efter ritningar av Baccio Pontelli, och har en fyrkantig struktur med fyra cylindriska hörn-bastioner. En krenelering leder runt fästningen, som endast kan nås via en gångbro.

Idag huserar Rocca Roveresca ett museum, vars utställningar skildrar fästningens spännande historia.

Katedralen

Katedralen San Pietro Apostolo är både katedral och säte för biskopssätet av samma namn.

Den aktuella kyrkan byggdes efter ritningar av arkitekten Paolo Posi, ovanpå ruinerna av en tidigare existerande Jesuit-kyrka mellan 1762 och 1790, varpå den invigdes som katedral.

Fasaden går tilbaka till andra hälften av 1800-talet och beställdes och finansierades av Påve Pius IX, som ursprungligen kom från Senigallia.

Byggnaden har genomgått flera ombyggnationer genom sin levnadstid, inte minst på grund av alla de jordskalv som tagit plats i området (1826, 1930, 1997), vilka gjorde att katedralen fick stängas i fem år.

Palais du Duc

Hertigens palats, eller Palais du Duc de Senigallia som det heter på italienska, byggdes av hertig Guidobaldo II della Rovere på mitten av 1500-talet för att rymma hans domstol, utländska ambassadörer och berömda gäster.

Palatset innehåller bland annat ett berömt tak i tronsalen, vars utsmyckning gjordes av en av de stora målarna från det 1500-talet, Taddeo Zuccari.

Boka en billig resa till Senigallia med Escapeaway

Använd sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland våra handplockade och noga utvalda hotell i Senigallia, alla med fina omdömen. Kombinera hotellet med en billig flygbiljett med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn till exempelvis Ancona flygplats, komplettera eventuellt med en hyrbil och få det hela satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti. Enkelt och flexibelt - så fungerar en semester med Escapeaway.