Resor till San Severino

Det pittoreska Italien väntar på dig

San Severino ligger på en höjd och blickar ut över det gröna och vackra landskapet. Staden har endast drygt 13 tusen invånare och ligger i Macerata provinsen. Den lilla staden utgör en riktigt fin utgångspunkt för en upplevelserik semester i Marche, en region som bjuder på ett spännande och vackert inland med natur, vinmarker och sevärda städer. Dessutom en kust präglad av vita stränder och kristallklart badvatten.

Litet och genuint centrum

Stadens centrum är inte speciellt stort men det finns både ett urval av restauranger och pizzerior, caféer, affärer, supermarket och ett sevärt torg i Piazza del Popolo där du både kan få något att äta och dricka. Bland stadens sevärdheter utmärker sig förutom det nämnda torget även klostret Il Chiostro Di San Domenico Di Sbardellati.

Under en timme…

Från San Severino har du under en timme (ca. 45 min) till kusten och stränderna vid Civitanova Marche och Porto Sant’ Elpidio. Så varför inte ta en dag på stranden och få lite sand mellan tårna. Dessutom når du spännande utflyktsmål inne i landet som grannregionen Umbrien samt nationalparken Monti Sibillini på kort tid. Kör du söderut från staden öppnar sig snart ett vinlanskap med flera vingårdar och gårdar som producerar utmärkt olivolja. Med andra ord, en semester i Marche kommer öppna dina sinnen.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Severino