Resor till Ripatransone

På en semester i den idylliska staden Ripatransone kan du utforska inlandets lantliga liv och orörda natur samtidigt som du har kilometervis av breda sandstränder inom din räckvidd. Boka en resa till Ripatransone med Escapeaway i dag!

Ripatransone är en klassisk "kulltoppsstad" cirka 12 kilometer från Italiens solrika Adriatiska havskust. Den lilla staden, som lokalt bara kallas för Ripa, har omkring 4 500 invånare och hör liksom resten av Marche-regionen inte till landets mest kända resmål. Söker du en semester i det "riktiga" Italien med trevlig lantsortsstämning, vacker natur och inte minst långa badstränder, då passar en resa till Ripatransone perfekt för dig.

Formidabel utsikt

Det är läget på omkring 500 meters höjd över havet som ger staden dess största attraktion: den betagande utsikten över det omkringliggande landskapets olivlundar och vinodlingar. Det är ett sant nöje att slå sig ner på en av stadens restauranger med utsikt eller på en bänk vid någon av stadens utsiktspunkter och bara helt förtrollas av de vackra vyerna. På en klar dag kan du se ända ut till havet och Gran Sasso-bergen.

Många av stadens besökare går emellertid på jakt efter en helt annan sorts sevärdhet, Italiens smalaste gränd. I Ripatransone skryter man nämligen med att en trång passage mellan två hus, är den smalaste av sitt slag i hela landet. De flesta vuxna är tvungna att gå på sidan för att komma igenom på det smalaste stället som bara är 38 cm brett. Denna attraktion är inte något för personer med klaustrofobi, men som tur är finns det många andra charmiga (och lite bredare) gator och torg att utforska runt omkring i stan.

När du går omkring på stans stenbelagda gator kommer du tydligt att märka att Ripatransone har en lång historia. Staden omnämns första gången under sitt nuvarande namn på 500-talet, men Ripatransone har existerat mycket längre än så och har uppvaktats många gånger genom tiderna. Under Medeltiden byggdes här åtskilliga borgar på stadens kullar vilka alla var sammanbundna av murar. Resterna av dessa murar kan ses än idag och bidrar till att ge Ripatransone en särskild atmosfär.

Inte långt till stranden och sevärdheter

Det ligger bara en handfull matställen och minimarkets i själva Ripatransone. Även om det räcker för att du ska kunna utforska det lokala kökets välsmakande rätter samt köpa dina dagliga förnödenheter, så är det en fördel att ha tillgång till bil. Då kan du till exempel köra ut till San Benedetto del Tronto vid kusten (15 kilometer), där det utöver badstränder finns både ett rikt restaurangliv och bra inköpsmöjligheter.

Reser du till Ripatransone, har du utöver de långa sandstränderna även många andra spännande städer och sevärdheter inom räckhåll. Det är till exempel inte långt till Ascoli Piceno (37 kilometer), som av kännare betraktas som en av Marche-regionens vackraste städer. Här stöter du på en mängd imponerande, historiska byggnadsverk och inte minst massor av caféer, restauranger och butiker. Är det naturupplevelser du söker bör du även göra en utflykt till Monti Sibillini Nationalparken. Här kan du utforska djupa klyftor, skogar och inte minst små, välbevarade medeltidsstäder som Arquata del Tronto och Montemonaco.

Boka en resa till Ripatransone

Med Escapeaway kan du lätt boka en problemfri och säker resa till Ripatransone med möjlighet för avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Den intelligenta sökmotorn dammsuger hela tiden nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med våra noga utvalda hotell i Ripatransone. Vi sätter samman det hela till en paketresa med Resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar. Komplettera paketet med en hyrbil för bästa möjliga upplevelse när du kommer fram. Trevlig resa!

>> Läs även om resor till Grottammare
>> Prova en vistelse på ett Agriturismo i Marche

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Ripatransone

Vad tycker gästerna om i Ripatransone?

9,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner