Resor till Recanati

Endast 10 km från kusten finner man den lilla historiska staden Recanati, högt placerat på en kulle med storslagen utsikt över det kuperade landskapet. Här finner man flera restauranger som serverar typiska rätter från regionen samt affärer som säljer lokalt producerade produkter. Staden har många historiska lämningar från kända invånare, bl.a. Beniamino Gigli som är en av de mest respekterade tenorerna i sin tid

Den lilla historiska staden Recanati ligger uppe på en kulle i en kuperad terräng med vinodlingar och olivlundar. Här är man endast 10 km från de vackra stränderna längs kusten vid Porto Recanati och mindre än en timme från bergen längre in i landet.

Recanati ligger i provinsen Macerata och grundades år 1150 e.Kr. Den ligger i en halvcirkel ut mot dalen och kan liknas vid en gigantisk amfiteater i landskapet. Staden sträcker sig över en lång gata med det stora torget Piazza Leopardi på mitten. Här finns ett stort utbud av restauranger som serverar lokala och traditionella maträtter från regionen Marche. Affärer med kläder, skor, matvaror etc. finns det också gott om.

Kända invånare
Staden är hem för flera kändisar som operasångaren Beniamino Gigli och poeten Giacomo Leopardi. Just dessa två män är anledningen till att Recanati har fått smeknamnet Poesins stad.

Operasångaren Beniamino Gigli föddes i Recanati år 1890. Han var en av de mest kända tenorerna i sin tid och blev erkänd världen över för sin vackra röst. Han började sin sångkarriär som korgosse i Recanatis katedral.

Giacomo Leopardi föddes i Recanati år 1798. Tillsammans med Dante Aligheri anses han vara Italiens största poet och filosof.

En annan kändis är den italienska renässansmålaren Lorenzo Lotto som levde från år 1480 till år 1557. Han var flera år bosatt i Recanati och idag kan man se ett av hans mest berömda verk, målningen Annunciation, på stadens museum Villa Colloredo Mels.

Transport
Den närmaste flygplatsen är Ancona som ligger ca. 25 km bort. Från flygplatsen rekommenderar vi att man hyr en bil eller tar en taxi till stationen i Ancona varifrån bussen till Recanati avgår.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Recanati