Resor till Pesaro

Den trevliga lilla staden Pesaro som ligger ända ut mot Adriatiskahavet bjuder på en charmerande stadskärna och en fin sandstrand. Här slipper du undan massturismen och kan njuta av det äkta Italien vid kusten. Res till Pesaro med Escapeaway och ta del av härligheterna.

Den berömde och högt respekterade opera-kompositören Rossini föddes och växte upp i denna stad i Marche år 1792, och idag kan du besöka hans födelsehem, som nu är omgjort till ett museum. Varje år i august tar dessutom Rossini Opera Festival plats för att ära den berömda kompositören.

Pesaro är en livlig, men på inget sätt hektisk, hamnstad med stora gator och eleganta palats för renässansen. Bland stadens sevärdheter finns det intressante museet Musei Civici med historiska verk av berömda konstnärer, samt det akreologiska museet.

I den trevliga, gamla stadsdelen hittar du massor av shopping-möjligheter, samt bra restauranger. God mat, framförallt fisk och skaldjur, hittar du också längs den trevliga strandpromenaden, som på inget sätt är överfull av turister.

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Pesaro i Marche, där du bor på handplockade hotell på din semester. Du kan använda sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland våra handplockade och utvalda hotell i Pesaro som fått fina omdömen. Kombinera dit valda hotell med en billig flygbiljett till exempel till Rimini flygplats med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, komplettera eventuellt med en hyrbil och få allt satt samman till en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Enkelt och flexibelt - så bokar du en semester med Escapeaway.

>> Läs även om resor till Riccione
>> Läs om resor till Adriatiskahavets kust här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Pesaro

Sevärdheter

Här nedan kan du läsa om de största sevärdheterna du kan se och besöka på din resa till Pesaro. Trevlig läsning och trevlig resa!

Casa Rossini

Casa Rossini är ett museum dedikerat till den stora kompositören Gioachino Rossini, som ligger i den byggnad där han föddes år 1792. År 1904 erkändes platsen till ett nationellt monument. Rossinis hus, som har flera våningar och en källare, byggdes på 1400-talet, men har renoverats i omgångar sedan dess.

Inne i byggnaden, som du upplever genom att följa en bestämt biografisk rutt, finns ett brett urval av dokumentär-material, som ger en bred bild av kompositörens liv och arbete. Den centrala delen av samlingen är donationen från den stora parisiske samlaren Alphonse Hubert Martel.

Pesaro katedral

Pesaro Katedral är dedikerad Jungfru Maria, och är sätet för biskopssätet Pesaro. Den nuvarande kyrkan har ett mycket gammalt ursprung med exitensen av två tidigare kristna kyrkor: den första från 300-talet och den andra från 500-talet.

Kyrkan blev en katedral på 600-talet, och på samma tidpunkr överfördes relikerna av stadens - och kyrkans ursprungliga - helgon, San Terenzio, överförda till katedralen. Den blev senare återuppbyggd i barockstil efter att den tidigare förfallit, och invigdes då till Jungfru Marias minne. I sluet av 1800-talet byggdes kyrkan återigen om, denna gång i neoklassistisk stil.

Villa Imperiale

Den kungliga villan, som ligger utanför Pesaro, byggdes under renässansen eller manierismen. Det är idag en privat bostad, men rummen med freskomålningar och de vida renässansträdgårdarna är tillgängliga för gäster.

Den invändiga freskomålningarna är skapade av en rad kända manieristiska konstnärer, däribland Dosso och Battista Dossi, Camillo Mantovano, Raffaellino del Colle, Bronzino och Francesco Menzocchi.

Villan härstammar från perioden 1523-1538, då hertigen av Urbino, Francesco Maria I della Rovere, lät ett före detta slott på stället byggas om till en elegant villa, som kom att heta Villa di Delizia. År 1635 kom villan att tillhöra den berömda Medici-familjen genom ett äktenskap mellan Ferdinand II av Medici och Vittoria della Rovere.