Resor till Macerata Feltria

Macerata Feltria ligger i en grön dal i hjärtat av den historiska regionen Montefeltro på gränsen mellan nutidens regioner Marche, Emilia-Romagna och Toscana. Macerata Feltria är en stad med en lång historia. Under romartiden var staden känd som Pitinum Pisaurense men ännu tidigare låg på samma ställe en gammal keltisk by. Den romerska staden ödelades helt av de germanska östgoterna men blev senare återuppbyggd. Macerata betyder just "uppbyggd av ruiner".

I dag finns det emellertid inte något som helst ruinaktigt eller förfallet över Macerata Feltria. Det är tvärt emot en mycket välbevarad och levande stad du reser till. det är utan tvekan tack vare den otroligt charmerande gamla stadskärnan med sina stenbelagda gator och pastellfärgade hus som staden idag står upptagen på föreningen I Borghi più belli d'Italia (Italiens vackraste byar). Unna dig själv gott om tid att promenera runt på de gamla gatorna och insupa stämningen.

Orörd natur och italiensk kultur

Det finns ett intressant arkeologiskt museum i Macerata Feltria om du vill lära dig mer om den lilla staden och områdets historia. En annan attraktion som är resan värd är de natursköna omgivningarna som inbjuder till vandrings- och cykelturer. Några få kilometer från staden ligger en naturpark där du lätt kan tillbringa flera dagar med att utforska den orörda naturen. Skulle du efter aktiviteterna känna för en bit mat eller någon förfriskning så finns det en handfull bra matställen "hemma" i Macerata Feltria.

Utöver de natursköna omgivningarna så får du på en resa till Macerata Feltria också en perfekt utgångspunkt för utflykter till ett helt pärlband av stämningsfulla städer. Inom cirka 45 minuter kan du till exempel köra till San Marino, som faktisk är en självständig nation och världens femte minsta land. Detta är dock bara ett av områdets många utflyktsmål. Det kan till exempel även varmt rekommenderas att köra en tur till Urbino som tack vare sin fantastiska arkitektur står upptagen på UNESCO: s världsarvslista.

Reser du till Macerata Feltria så får du med andra ord möjlighet att uppleva det bästa av Marche, en region som fortfarande med all rätt kan kallas för "Italiens bäst bevarade hemlighet." Här finns rikliga möjligheter att kombinera aktiva naturupplevelser med autentisk italiensk kultur och ren avkoppling. Ta en titt på det aktuella utbudet av resor i sökmotorn här på sidan. Där hittar du lätt hotell som fått fina omdömen och de billigaste flygbiljetterna till någon av de närmst belägna flygplatserna.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Macerata Feltria