Resor till Fano

Fano har tagit sitt namn efter lyckans gudinna, men om lyckan drabbar dess besökare låter vi vara osagt - såvida lyckan inte är en kombinerad badsemester som tillgodoser önskan om att njuta av kultur och natur - för då kan vi garanterat säga att Fano är rätt utgångspunkt. Här finns en tågstation, shoppinggata och två stränder.

Fano har fått sitt namn från ett tempel som innan Romartiden restes i lyckans gudinnas ära. Idag talar vi om en charmig kuststad, som kan stoltsera med ett attraktivt historiskt centrum och en aktiv fiskarhamn. Om fiskarna och stadens invånare är lyckliga, det låter vi vara osagt, men vi hoppas på det.

Sol, strand & kultur samt en tågstation

Staden är en bra utgångspunkt för en badsemester, där man inte glömmer den centrala placeringen mitt i Italien. Här finns bland annat en vacker romersk triumfbåge, och staden rymmer flera historier från den gång Via Flaminia, som utgår i Rom och förbinds med kusten, var en livsviktig färdväg. Staden huserar flera sevärda byggnader och har dessutom en tågstation, en shoppinggata och två fina badstränder, Spiaggia Sassonia (grus) i sydöst riktning mot Ancona samt Spiaggia Lido (sand) i riktning mot Pesaro och Rimini. Både söder och norr om Fano hittar du flera inbjudande städer som ofta är mindre befolkade och som råder över både privat och offentliga stränder.

Aktivitet i och omkring Fano

Mellan de två stränderna hittar du en fiskehamn, där du kan följa fiskarnas dagliga rutiner och köpa frestande färsk fisk och skaldjur direkt från båtarna.

I baklandskapet möts du av en vacker och frodig natur, som präglas av årstidens färgskiften och som leder till sevärda städer som Urbino, Gubbio och, vid en längre dagsutflykt, universitetsstaden Perugia.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Fano