Resor till Bargni di Serrungarina

Den idylliska medeltidsstaden Bargni ligger högt belägen i landskapet i det fridfulla inlandet vid den populära Adriatiska havskusten och dess fina stränder. Ett perfekt resmål för lugn och ro samt lätt tillgång till baddagar vid havet. Boka din resa till Bargni di Serrungarina med Escapeaway i dag!

Högt höjd över landskapet cirka 20 kilometer från Adriatiska havet ligger den idylliska medeltidsstaden Bargni, vars fasta invånarantal kan räknas på några få händer. Det fridfulla läget på 280 meters höjd lite på avstånd från den populära kusten samt den panoramiska utsikten över det omkringliggande landskapet gör Bargni till ett perfekt resmål för dig som drömmer om en avkopplande semester i Italien.

Semester i en tidsficka

Bargni är i ordets rätta bemärkelse en sömnig småstad, där det först kan kännas som om tiden stått stilla i århundraden. Har du behov av att komma helt ner i varv och komma bort från vardagens buller och bång, då kan det varmt rekommenderas att resa till Bargni. Närheten till Adriatiska havets kust och större kuststäder som Pesaro och Fano innebär samtidigt att du har allt du kan önska dig av shoppingmöjligheter och långa gyllene sandstränder inom kort räckhåll.

De historiska källorna avslöjar inte riktigt Bargnis ursprung, men liksom de andra befästa småstäderna i Metauro-dalen så uppstod den lilla staden förmodligen i slutet av det första årtusendet som ett led i olika feodalherrars kamp om besittning över nya landområden. Staden har omsorgsfullt renoverats och även om en del av de karaktärsfulla byggnaderna idag används som semesterbostäder så har detta inte skadat atmosfären. Du kan därför fortfarande tydligt känna stadens långa historia och djupa rötter samtidigt som du njuter av lugnet och harmonin som säkert inte alltid var invånarna förunnat i gamla dagar.

En utgångspunkt för upplevelser

Bargni di Serrungarina är inte ett resmål som vänder sig till dig som vill vara omgiven av liv och rörelse från morgon till kväll. Detta är emellertid inte liktydigt med att det saknas aktivitetsmöjligheter eller intressanta utflyktsmål när du tillbringar din semester här. Tycker du om aktiva upplevelser i det fria så inbjuder det lantliga området till bland annat vandring, ridturer och cykling, liksom du från Fano och Pesaro kan göra båtturer. Reser du till Bargni di Serrungarina på sommaren, är det naturligtvis även som upplagt för att köra en sväng ut till kusten och njuta av ett uppfriskande dopp på någon av de härliga, familjevänliga badstränderna.

Även om huvudattraktionen på dessa breddgrader i de flestas ögon onekligen är de långa badstränderna, så finns det även mycket annat att uppleva i den lite förbisedda Marche-regionen. Från Bargni tar det dig till exempel inte mycket mer än en halvtimme att köra till Urbino, en av de största arkitektoniska pärlorna i Italien. I den vackra renässansstaden kan du tillbringa lång tid på att bara flanera runt på de smala gatorna och beundra de gamla, rustika byggnaderna, som bland annat inkluderar det berömda furstepalatset Palazzo Ducale.

Har du tillgång till bil, kan det även varmt rekommenderas att avsätta tid till att lite på måfå utforska områdets andra små städer. Trots sin beskedliga storlek är många av dem ytterst charmiga och det är väl värt att parkera bilen och gå en sväng bland de gamla gatorna. Mindre än 15 minuters körning här ifrån ligger till exempel Cartoceto, vars rötter sträcker sig ända tillbaka till romartiden och som idag är känt för sin produktion av olivolja.

Boka resan till Bargni di Serrungarina

Med Escapeaway kan du använda den intelligenta sökmotorn för att lätt boka en säker resa till Bargni di Serrungarina. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen direkt till exempelvis Venedigs flygplats eller med en mellanlandning på vägen. Vi hittar billiga flygbiljetter med reguljärflyg åt dig och kombinerar dem med utvalda hotell i Bargni di Serrungarina samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs även om resor till Rimini
>> Läs även om resor till San Marino

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Bargni di Serrungarina