Resor till Arcevia

Upphävt över ett vackert landskap

Arcevia ligger vacker på en backe, omgivet av ett grönt landskap i regionen Marches lugna inland, med Adriatiska havskustens stränder inom räckvidd.

I den mycket charmiga landsorten, som ligger uppe på en kulle, hittar du en köpman, slaktare, samt ett par barer och restauranger. Därtill kommer några stämningsfulla torg, kyrkor och rustika hus, vilka för Arcevia till en av de platser som du bör ta dig tid att uppleva i Marche - regionen som kallas för en av Italiens bäst bevarade hemligheter.

Staden hette Rocca Cantrada fram till 1817, då Påve Pius döpte om den till Arcevia vilket betyder "Förstärkt stad". Du kan fortfarande se resterna av stadsmuren och tornen, som ligger till grund för namnet. Arcevia har idag endast några få tusen invånare, men du har större städer som Ancona och Urbino inom räckvidd. Här väntar dessutom ett rikt handelliv och ett stort urval av restauranger, samt massor av konst och och vacker arkitektur. Den mest berömda sevärdheten i närområdet är dock utan tvivel Frasassi-grottorna, som tillhör de mest spektakulära i Europa.

Har du behov av ett dopp, kan du till exempel köra en tur till Senigallia, cirka 40 km bort. Här finns, utöver en bra strand, också ett bra urval av restauranger med en massa gott från havet på menyn.

Karta över Arcevia i Marche

Du kan klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att de vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i denna del av regionen Marche. Hitta en semesterbostad eller ett hotell i Arcevia

Med hjälp av sökmotorn här ovan kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder och utvalda hotell i och runtom staden under din valda semesterperiod. Alla hotell, semesterlägenheter, B&B och vilor som du hittar i Escapeaways urval, är noga handplockade av oss. Vi har därför gjort grovarbetet med att sortera ut pärlorna, så att du tryggt kan välja en bostad via oss, med vetskapen om att du får en bra bas för en semester i Arcevia.

Har du frågor om du olika inkvarteringsmöjligheterna, är du välkommen att kontakta oss på telefon, mail eller chat. Våra resekonsulenter sitter redo att svara på dina frågor och kan hjälpa dig med att sätta ihop den perfekta resan till Italien just för dig.

>>> Jämför priser på ditt hotell eller semesterbostad i Marche här

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Arcevia