Bondgårdssemester på en Agriturismo i Marche

Marche - semester på en agriturismo mitt i Italiens dolda skatt

Känner du till den italienska regionen Marche? Den är en av Italiens bäst bevarade hemligheter, och fram tills nu relativt okänd bland skandinaver. Men du kan med fördel ta chansen att lära känna denna vackra region, för i Marche är naturen vidunderlig, landsorterna charmiga, vattnet azurblått och sandstränderna långa och kritvita.

Marche är ett Paradis för gourmander

Om du vill kombinera en semester på landet med en badsemester är en resa till Marche ett bra val, för här är du aldrig långt från kusten. Intresserar du dig för kultur, finns det inte heller anledning att tvivla, för i Marche väntar städer som Urbino och Urbania, vilka har många kulturella upplevelser på menyn. Och på tal om meny, så är Marche känt för sitt fantastiska kök, där bland annat staden Apecchio i den gröna, frodiga och otroligt vackra Tryffeldalen utmärker sig som gourmet-destination.

Apecchio är också känd för sitt behagliga, milta klimat och både arkitekturen och atmosfären är trevlig och autentisk. Städerna Acqualagne och Piobicco bjuder också på gourmetupplevelser mitt i den drömlika, vackra naturen - och behöver vi ens nämna att namnet Tryffeldalen (där dessa städer ligger) inte har valts av en tillfällighet?

Kombinera sol och bad med lantlig idyll

En av fördelarna med att spendera semestern på en agriturismo i Italien, är att det italienska landet är så vackert och fullt av charm, att själen fylls med en helt unik ro när du andas in den friska luften som doftar av blommor och citronträd, och lyssnar till cikadernas sång om kvällarna medan du tar en tur mellan vinrankorna. I Marche är landskapet mjukare än på många andra platser i Italien, och det böljande, skogklädda backarna kan nästan få ett sammetsliknande sken i solnedgången, när du kikar ut mot horisonten.

De fina, vita sandstränderna är å andra sidan på många platser kantade av branta klippor, och även om några av stränderna är mycket välbesökta, kan du enkelt finna en sträcka lite varstans, där du inte hör mycket mer än ljudet av vågorna som slår mot klipporna. När du spenderar semestern på en agriturismo i Marche, är det enkelt att kombinera bondgårdsssemetern med sol och strand, pch hela familjen kommer att älska att bada i det Adriatiska havet, för att sedan vända tillbaka till agriturismon för att njuta av god mat. 

Nedan följer några exempel på trevliga agriturismo i Marche:

Casale il Tiglio
Detta härligt belägna, nyuppförda lantställe i närheten av Apecchio befinner sig endast 500 meter från närmaste landsort, vilket kan vara praktiskt. När du vill spendera dagen på stranden, behöver du endast sätta dig i bilen och köra en relativt kort och behaglig tur - och det samma gäller när du vill ut och uppleva Maches spännande kulturstäder.
Agriturismon har en restaurang, som serverar en läcker tvårätters menu, som du också kan få som take-away och avnjuta i din lägenhet. Har finns plats till hela familjen, och om du inte vill köra till stranden, kan du alltid välja att stanna på stället och hoppa i poolen istället. Välj mellan sju olika lägenheter. 

Agriturismo Ca' Cirlgiolo
En autentisk gård med massor av plats och en lång historia. Den byggdes på 1700-talet, enligt sägnen av munkar från det närliggande klostret. Här bor du i behagligt köravstånd till flera kända kulturstäder, t.ex. Gubbio, Assisi och Perugia, och endast 4 km från Apecchio. Ramarna runt en avslappnande semester är satta, där barnen kan leka i de gröna omgivningarna, och hela familjen kan svalka av sig i den härliga poolen när eftermiddagshettan kryper sig på. Agriturismo Ca' Cirigiolo har en liten restaurang, där du mot bokning kan bli servera välsmakande hemmagjorda rätter. Välj mellan olika lägenheter, eller hyr hela gården.

Vill du veta mer on en bondgårdssemester på en agriturismo i Marche, eller se fler förslag på gårdar i regionen, där du och din familj kan spendera semestern, är du alltid välkommen att söka på vår hemsida eller ringa till oss. Våra experter känner till hela Italien och sitter redo att ge dig massor av gåda tips och råd.

>> Läs mer om agriturismo

Karta över Marche

Populära hotell i Marche

Italien, Marche, Acquaviva Picena
  • Närmaste flygplats: 83 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Marche, Ripatransone
  • Närmaste flygplats: 83 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Marche, Montemaggiore al Metauro
  • Närmaste flygplats: 60 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi