Hideaways och boutique-hotell vid Maggioresjön

Maggioresjön ligger på sydsidan av Alperna, halvvägs mellan Luganosjön och Ortasjön och mellan de italienska regionerna Piemonte och Lombardiet och den schweiziska kantonen Ticino. 

Sjön är 64,37 kilometer lång och mellan 3 och 5 kilometer bred, med undantag för sträckan mellan Pallanza och Stresa där den är 10 kilometer bred. Det är den längsta sjön i Italien men övertrumfas av Gardasjön när det gäller den totala ytan. Till de mest populära städerna vid sjön hör Baveno, Belgirate, Cannero Riviera, Cannobio, Colmegna, Ghiffa, Oggebbio, Stresa och Verbania.

Välkommen till Norra Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Lago Maggiore där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Upplevelser och sevärdheter

Isole Borromee

Den största attraktionen vid Maggioresjön är paradoksalt nog en ögrupp som heter Isole Borromee. Ögruppen består av fyra mindre öar, Isola Bella, Isola dei Pescatori, Isola Madre och Isolino di San Giovanni, samt den bara 200 kvadratmeter stora klippön Malghera som faktiskt har en liten strand och lite vegetation.

Den mest kända av öarna är Isola Bella (Den vackra ön), som fram till 1600-talet inte var mycket annat än en naken klippa som höjde sig ur vattnet, men som idag - tack vare greve Carlo III Borromeos strävanden - har förvandlats till ett litet ö paradis bestående av barock trädgårdsarkitektur med grottor, vattenfall, statyer, trappor, pelare, konstnärligt klippta häckar och vackra påfåglar.

På Isola dei Pescatori (Fiskarnas ö) kan du stöta på lite av öns ursprungliga liv med lokala matställen och barer, som inte enbart är tilltänkta turisterna. På Isola Madre finns det fina palats mitt i storslagna trädgårdar men inte mätta efter en lika stor måttstock som på Isola Bella. Isolino di San Giovanni, som är den minst populära av de fyra större öarna hyser också ett palats och några trädgårdar och har haft åtminstone en berömd invånare under 1930- och 1940-talet, nämligen den berömde dirigenten Arturo Toscanini.

Stresa

En annan av Maggioresjöns populära attraktioner är staden Stresa som ligger mitt på Maggioresjöns västkust mitt emot de Borromesiska Öarna. 

Staden är framför allt känd för att ha varit en av den europeiska aristokratins favoritställen i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet, vilket har satt sin prägel på staden i form av en lång rad vackra och historiska villor, så som Villa Pallavicino (med dess park och zoologiska trädgård) samt Villa Ducale. 

Staden blev också berömd genom den amerikanske författaren och journalisten Ernest Hemingway, som första gången besökte staden i september 1918 och många år senare använde staden och stadens berömda hotell, Grand Hotel des Iles Borromees, som en av sina bakgrundsscener i romanen "A Farewell to Arms" från 1929.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hideaways vid Maggioresjön