Bilsemester till Maggioresjön

Maggioresjön - eller Lago Maggiore - en äventyrlig bildestination i norra Italien

Det är något speciellt att parkera bilen och ta det första språnget ut mot Maggioresjön, insupa den härliga doften från blommor och träd, och låt blicken glida över det kristallklara vattnet och de dramatiska bergstopparna som tar form i bakgrunden.

När du står där i gourmet-regionen Piemonte, eller i majestätiska Lombardiet, kanske du kommer förundras över hur snabbt du kan förälska dig i ett landskap - och du kommer aldrig tvivla om att destinationen är värd hela bilturen från Sverige eller Milano, om du väljer Fly & Drive konceptet.

Ta bilen till vackra Maggiore från Sverige eller Milano

Maggioresjön är ett perfekt resmål ifall du bilar från Sverige då den ligger i Italiens nordvästra hörna, så det är ett överskådligt antal kilometer du ska avverka för att uppleva detta vackra resmål. Är du däremot mer intresserad av att kombinera flyg med bilhyra, kan du enkelt och bekvämt köra från den vackra storstaden Milano, som för övrigt är värt ett besök i sig själv. Det är en fördel att ha en bil till förfogande då du håller semester vid Maggioresjön, då det finns många spännande sevärdheter i lagom köravstånd - även om det kan vara lika frestande att bara njuta av lugnet med tårna i sjöns svalkande vatten.

Små öar och en imponerande natur

Italien är ett land med en praktfull natur, och inte minst har de stora sjöarna i norra Italien en fantastisk inverkan på svenska turister. Det är lätt att förstå varför, för sjöarna bjuder på ett osedvanligt vackert landskap, kulturella och kulinariska upplevelser, en storslående utsikt över vattnet och möjligheten till att lata sig på sjöbredden, bada, simma och utöva vattensport.

Maggioresjön är landets näststörsta sjö, efter Gardasjön, och utöver det betagande landskapet och de trevliga små städerna som omger sjön, är en del av dess charm alla de små öar som ligger mitt i sjön, omgivna av det spegelblanka, djupa vattnet.

En aktiv semester bland bergens djupa lugn

Maggioresjön erbjuder inte ett stort urval av kulturella sevärdheter; men i gengäld kommer du att kunna njuta av lugnet, skönheten och de många möjligheterna för en aktiv semester på alla sätt och vis. Bergen lockar med sceniska vandringsrutter, där du på många sätt kan känna sig som herre på täppan, och njuta av de oförglömliga panoramautsikterna över sjön. Önskar du kulturella upplevelser, kan ett besök till Isole Borromee rekommenderas, där du kan njuta av trädgårdsarkitektur i barockstil med allt vad det innebär - från konstnärligt klippta häckar till färgglada påfåglar!

När du bor vid Maggioresjön befinner du dig - som ovan nämnt - antingen i Piemonte eller i Lombardiet. Båda regioner är fyllda till bredden av storslagen natur, och inte minst Piemonte är känd som den ultimata gourmet-destinationen i Italien. Ta bilen och kör en tur ut till vindistrikten, där du kan beundra det backiga landskapet och stanna till på vingårdar där du kan njuta av smakprover av några av världens mest berömda viner - och köpa ett par goda flaskor med mig hem. Besök också Piemontes "huvudstad" Turin, eller Lombardiets Milano, om du vill byta ut Maggioresjöns lugn för storstadspuls för den dag.

Rekommenderade semesterbostäder vid en bilsemester till Maggioresjön

Här nedan rekommenderar vi dig några bra semesterbostäder vid Maggioresjön, där du med fördel kan överväga att bo på din kör-själv-semester. Kom ihåg att vi har många fler alternativ, och du kan alltid använda sökfunktionen på vår hemsida, eller ringa till en av våra Italien-experter här på Escapeaway för att få vidare information och fler tips.

Hotel Ghiffa i Ghiffa, Piemonte
Elegant villasemester i 1800-talsvilla med stor pool, hög standard och fantastisk sjöutsikt.

Hotel Flora i Stresa, Piemonte
Bo ute vid sjön i den trevliga staden Stresa.

Camin Hotel Colmegna i Colmegna, Lombardiet
Vackra botaniska omgivningar vid sjön - och jacuzzi i trädgården.

>> Läs mer om bilsemester

Karta över Maggioresjön