Villa Paradiso Golf Club

Villa Paradiso Golf Club hör till bland mästerskapsbanorna i Italien. De 18 hål (par 72) sträcker sig över ca. 6.000 meter med 5 sjöar strategiskt placerade runt på banan antingen vid green eller längs fairway. Floden Adda rinner längs banan i gröna omgivningar.

Banan är mycket krävande med trots det en tillfredställande bana att spela. Bland annat har hål 11 out of bounds till vänster och vatten till höger. Detta gör det dock ända bara till banans 5:e svåraste hål. Det sista hålen (18) är endast 154 / 128 meter. Det krävs koncentration för att lägga bollen på green men så finns också möjligheten för birdie. Eagle ska man vara mycket tursam för att skriva på scorekortet. De flesta hål sträcker sig över mer än 350/300 meter som par 4. Vid klubbhuset finns det kontor, bar, proshop, drivningrange, chippinggreen och puttinggreen.Golffakta
.
Antal par 3 hål 4
Antal par 4 hål 10
Antal par 5 hål 4
.
Längd gul tee 6.265 meter
Längd röd tee 5.455 meter
.
Max HCP 54
.
  Vardag Helg / helgdagar
Green Fee 18 hål 45 € 70 €
Green Fee 9 hål 28 € 40 €
.
Dresscode Casual golfklädsel
.
Öppettid lågsäsong November - Mars
Öppettid högsäsong April - Oktober
Stängd veckodag Tisdag (Högsäsong öppet veckans alla dagar)
.
Svårighetsgrad 4 golfbollar
.
Arkitekt Franco Piras
.
Hemsida www.golfvillaparadiso.com
   
.

OBS! Då det mycket ofta arrangeras turneringar både lördag och söndag året runt på de italienska golfbanorna kan det vara svårt att få tid. Det rekommenderas därför att man spelar på vardagar.