Resor till Vercana

Landsort vid Comosjöns nordvästra hörn

Denna lilla landsby ligger i det nordvästra hörnet av Comosjön ca. 2 km från sjön. Här uppe är utsikten fin och luften frisk.

Utsikt och en pizzeria

Vercana är en liten landsort med cirka 700 invånare, som ligger upp på skåningarna i den nordvästra delen av Comosjön. Här har du endast 2 km till Comosjöns bredd, och du hittar här - utöver en vacker utsikt över Comosjön - en pizzeria, en liten bagare och en bar.

Karta över Vercana

Klicka på kartan här nedan för att se alla våra semesterbostäder i Vercana och i området runt omkring. Du kan också se avstånd till närliggande flygplatser och städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Lombardiet. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Vercana? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden. Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Italien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Italien har åtskilliga internationella flygplatser. Ska du på semester i Vercana, är det närmast att flyga till Bergamo flygplats, men det är inte heller långt till flygplatserna i Milano. Tillsammans erbjuder dessa flygplatser gott om alternativ då de betjänas av flygbolag som Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian, som har rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Skandinavien. Du kan ta dig till Vercana med en kombination av tåg och buss, från bland annat Bergamo och Milano. Därtill kommer de fina vägförbindelserna från resten av regionen, om du kör bil. Det är oftast en fördel att ha en bil under semestern så att du snabbare kan ta dig till sin semesterbostad från flygplatsen, samt åka iväg på utflykter när du vill, t.ex. till Comosjön. Du kan läsa mer om bilhyra på Bergamo flygplats här.

Restauranger och shopping

Det finns endast några få platser att äta på i Vercana, men runt hela Comosjön finns en mängd alternativ, restauranger som caféer. Likaså behöver du endast köra några få kilometer för att hitta en köpman och matvarubutiker.

Utflykter

Du kan absolut spendera hela semestern med att njuta av omgivningarna runt Comosjön med sina idylliska städer, vackra villor och härliga natur som bjuder in till en aktiv semester med t.ex. mountainbike eller vandring. Det är inte heller långt till Luganosjön, som är ett mindre populärt resmål i jämförelse med Comosjön, men inte desto mindre bjuder även denna sjö på charmiga städer och, inte minst, orörd, vacker natur.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Vercana

Vad tycker gästerna om i Vercana?

9,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner